Η φετινή ομάδα είναι φτιαγμένη για να κάνει τρελά πράγματα. Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ παρουσιάστηκε εκπληκτικός στη Βαρκελώνη και με μία επίθεση βγαλμένη από τα καλύτερα ευρωπαϊκά του βράδια και πολλούς πρωταγωνιστές. Πρώτος σκόρερ ο Χασάν Μάρτιν με 17, ακολούθησαν οι Μακίσικ με 16 και Σλούκας με 15 που έκανε double-double καθώς είχε και 10 ασίστ!

Ο Μπαρτζώκας δεν... σεβάστηκε την πρώην και μπήκε στη Βαρκελώνη για να δείξει πως όταν αυτή η ομάδα έχει όλους τους παίκτες της υγιείς τότε θυμίζει ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός είχε πληρότητα και πλουραλισμό στο σκοράρισμα, μπήκε πολύ δυνατά προηγούμενος με 12-0 αν και η 1η περίοδος έληξε με 19-26 υπέρ του. 

Η Μπαρτσελόνα πίεσε, έφτασε πολλές φορές κοντά στο να περάσει μπροστά αλλά από το πρώτο του καλάθι μέχρι και το τέλος δεν άφησε ποτέ το προβάδισμα. Τελευταία φορά που πίεσε η Μπαρτσελόνα ήταν στο 82-84, 2.30 λεπτά πριν το τέλος όμως ο Ολυμπιακός με τους σεληνιασμένους Μακίσικ-Σλούκα αλλά και οδηγό τις πολύ καλές άμυνες στάθηκε όρθιος και έφυγε με το τελικό 88-96 που τον ανεβάζει και πάλι στην κατάταξη της Euroleague!

Ο ΘΡΥΛΟΣ έδειξε για άλλο ένα βράδυ ότι έχει πολλές λύσεις κι από τον πάγκο που μπορούν να έρθουν και να αλλάξουν τη ροή του ματς. Χαρακτηριστικό ότι οι... παλιές καραβάνες αγωνίστηκαν λίγο (Σπανούλης 6:45 - Πρίντεζης 9:16) όμως με τόσο.... σεληνιασμένους τους υπόλοιπους έδειξε αρκετά ικανός να πάρει το μεγάλο διπλό.