Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έκλεισε το θέμα του αριστερού μπακ από την 1η κιόλας ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου. Στις 2π.μ. της Πέμπτης έκλεισε η μεταγραφή, ο παίκτης έρχεται λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου (1π.μ. στις 1/1/2021) στην Αθήνα για τις ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές.

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μας ήθελε να κλείσει το θέμα του βασικού αριστερού μπακ μετά το ναυάγιο με Βινάγκρε, ο Ρέαμπτσιουκ ήταν η μεγάλη επιθυμία του Μαρτίνς για να αποτελέσει μέλος του ρόστερ. Ο Ολυμπιακός προσέγγιζε με σωστή συμπεριφορά την ομάδα αλλά κυρίως και τον παίκτη για τον οποίο όχι μόνο έδειξε ότι τον θέλει στο ρόστερ αλλά ο ίδιος ο Μαρτίνς φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία μαζί του λέγοντας του πως τον θέλει για βασικό. 

Ο παίκτης πίεσε αρκετά την Πάσος Φερέιρα (πρώην ομάδα του) και παρά την επιθυμία της Πόρτο να τον κάνει δικό της, ο Ρέαμπτσιουκ πείστηκε περισσότερο από το project του Ολυμπιακού καθώς και από το χρόνο συμμετοχής που θα έχει στην ομάδα του Πειραιά. Το κόστος της μεταγραφής (μαζί με τα μπόνους) θα υπερβεί τα 2 εκατομμύρια, με ένα μέρος αυτού του ποσού να πηγαίνει και στην Πόρτο που μέχρι πρότινος είχε κάποιο ποσοστό των δικαιωμάτων του παίκτη.