Κακά τα ψέματα. Τα είπαμε και χθες, τα αναλύσαμε. Δεν ήταν εικόνα σωστή, αυτή την Τετάρτης, για τον Ολυμπιακό. Ο μεγαλύτερος Σύλλογος του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι σας τους άλλους, που βγαίνουν στην Ευρώπη και τρώνε τη μία «φάπα», πίσω από την άλλη.

Το ξέρει ο Μαρινάκης, το ξέρει ο Μαρτίνς, το ξέρουν οι παίκτες. Γι’ αυτό και τα «γκάζια», από τον ηγέτη του Θρύλου, αμέσως μετά το 0-2 από την Πόρτο, στο σπίτι μας. Αποτέλεσμα που έφερε την αντίδραση του ανθρώπου που κρατά την τύχη του Ολυμπιακού, στα χέρια του και δεν μπορεί να βλέπει την ομάδα να χάνει, ούτε σε εσωτερικό διπλό στο Ρέντη…

Ο Μαρινάκης επεσήμανε στους παίκτες του πως δεν θα ανεχθεί καμία έλλειψη πάθους, κάθε φορά που πατάνε το χορτάρι, για να υπερασπιστούν τα χρώματα του Ολυμπιακού. Η κατάθεση ψυχής, φορώντας τη φανέλα, είναι προαπαιτούμενο, άλλωστε. Δεν σηκώνει συζήτηση. «Θέλω να τα δώσετε όλα για το πρωτάθλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και εκεί είναι, αυτή τη στιγμή, όλο το ζουμί. Ο Ολυμπιακός έχει Λαμία εκτός και μετά ΑΕΚ και χρειάζεται να πάει στο ντέρμπι, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και την καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού δείχνει γιατί ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και γιατί θα συνεχίσει να μεγαλώνει… Με την παρουσία του στο Ρέντη και τις ατάκες προς τους παίκτες, βάζει τα πράγματα στη θέση τους και δεν επιτρέπει στον Ολυμπιακό να γίνει… σαν τους άλλους.

Φαινόμενα όπως αυτό της Τετάρτης, δεν είναι επιτρεπτά, στην μεγαλύτερη ελληνική ομάδα. Για εμάς μία ήττα στην Ευρώπη δεν είναι «ντάξει μωρέ, πάμε παρακάτω». Είναι απλά τα πράγματα. Σηκώνουμε μανίκια και δουλεύουμε, ακόμη πιο σκληρά, για το «τώρα» και το αύριο. Αυτή ήταν και η ουσία των όσων είπε στους παίκτες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης.