Η UEFA ενημέρωσε πως επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, έως 30% της χωρητικότητάς τους, αρχής γενομένης από τα παιχνίδια του Nations League, αρκεί να υπάρχει η έγκριση από την κυβέρνηση κάθε χώρας.

Την απόφαση να επιτρέψει την παρουσία φιλάθλων έως 30% της χωρητικότητας των γηπέδων πήρε η UEFA. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε το ΟΚ προκειμένου να υπάρξει κόσμος στις εξέδρες, αρχής γενομένης από τους επικείμενους αγώνες για το UEFA Nations League, αρκεί να υπάρχει η έγκριση από την κυβέρνηση κάθε χώρας.

Προφανώς αναφέρεται σε φιλάθλους των ομάδων που αγωνίζονται εντός έδρας, καθώς δεν επιτρέπεται η παρουσία των φιλοξενούμενων. Θυμίζουμε πως στο πρόσφατο Super Cup μεταξύ της Μπάγερν και της Σεβίλλης λειτούργησε πιλοτικά η επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα, στο 30% της χωρητικότητας του γηπέδου στη Βουδαπέστη.

"Η Επιτροπή της UEFA αποφάσισε σήμερα, μετά την επιτυχημένη πιλοτική επιστροφή του κόσμου στον τελικό του Super Cup στη Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου, να επιτρέψει τη μερική επιστροφή των θεατών στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, υπό την προϋπόθεση πως θα λάβει την έγκριση των τοπικών αρχών.

Ο αριθμός των θεατών που θα έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο γήπεδο, είναι μάξιμουμ το 30% της χωρητικότητας του γηπέδου. Η UEFA δεν μπορεί να επιτρέψει την παρουσία κόσμου, αν δεν υπάρχει η έγκριση της κυβέρνησης κάθε χώρας. Προφανώς, οι αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των θεατών, αλλά και τα επιπρόσθετα μέτρα, όπως η χρήση της μάσκας πρέπει να είναι δεδομένα, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της UEFA.