Για τον Έλληνα διεθνή αριστερό μπακ από τον Γενάρη και μετά έχουν προκύψει ένα σωρό ομάδες από Αγγλία, Ιταλία, Γαλλία και όχι μόνο. Από τη Νάπολι και την Λάτσιο έως τη Νις και την Μονακό. Έχει το ενδιαφέρον του να επιχειρήσουμε να παραθέσουμε τα δεδομένα της υπόθεσης όσο πιο συνοπτικά και σωστά γίνεται. Ειδικότερα:

Οι ιταλικές ομάδες και δη η Νάπολι δεν μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα των 20 ή 25 εκατ. ευρώ που αξιώνει ο Ολυμπιακός.

Από την Γαλλία είναι πιο πιθανό να προκύψουν τέτοια οικονομικά δεδομένα που να πείσουν τους Πειραιώτες. Ωστόσο σε αυτήν την φάση ούτε η Νις φτάνει αυτά τα χρήματα. Η Νις βάζει στο τραπέζι ένα ποσό πάνω από 10 ή και 12 εκατ. ευρώ αλλά σε καμία περίπτωση όσα θέλει ο πειραϊκός σύλλογος. Επειδή οι γαλλικές ομάδες είναι σε μία περίοδο προγραμματισμού της νέας χρονιάς δεν είναι δεδομένο το πόσο και εάν μπορούν να περιμένουν.

Ο Ολυμπιακός είναι πάντα κατηγορηματικός στα αυτά που ζητάει για τους παίκτες του. Κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάσει το εάν αλλάξει τις απαιτήσεις του στην συνέχεια και λόγω των συνθηκών και του κορονοϊού.

Ο ίδιος ο Κώστας Τσιμίκας δεν... καίγεται να φύγει. Είναι πολύ καλά στον Ολυμπιακό και θα ήθελε να κάνει ακόμα μία τουλάχιστον πολύ καλή σεζόν στην ομάδα.

Εν κατακλείδι. Για τον Τσιμίκα υπάρχει έντονο και δεδομένο ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και ομάδες που δίνουν πάνω από 10 εκατ. ευρώ. Με αυτά τα λεφτά όμως ο Ολυμπιακός σε αυτήν την φάση δεν συζητάει σε καμία των περιπτώσεων την παραχώρησή του.