Με μία συγκινητική ανακοίνωση ο Ήφαιστος Λήμνου γνωστοποίησε την αποχώρησή του από την Basket League. O Ήφαιστος έριξε επίσημα τίτλους τέλους στην παρουσία του στην Basket League, επιβεβαιώνοντας το προ ημερών ρεπορτάζ του Sport24.gr, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο με το Ρέθυμνο Cretan Kings.

Με μία συγκινητική δήλωση του Ιδιοκτήτη της ομάδας, Παντελή Μπούμπουρα, μία ομαδα-κόσμημα για το πρωτάθλημα ανακοίνωσε την αποχώρησή της, τονίζοντας στο τέλος ότι "δεν λέμε αντιο, αλλά εις το επανιδείν".

Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε μία τεράστια επένδυση για τα σύγχρονα δεδομένα του ελληνικού μπάσκετ την τελευταία τριετία, με αποκορύφωμα τα βελτιωτικά έργα στο "Νίκος Σαμαράς" που ήταν η έδρα της ομάδας. Ποτέ ωστόσο δεν είχε την ανάλογη υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς και ειδικά στη Λήμνο, με τους φιλάθλους να αποτελούν φωτεινή εξαίρεση δίνοντας δυναμικό παρών στο γήπεδο τα δύο χρόνια που η ομάδα αγωνίστηκε στη Λήμνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Πριν από τρία χρόνια, με αφετηρία την αγάπη μας για τη Λήμνο και το πάθος μας για τον αθλητισμό, γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργηθούν Ακαδημίες καλαθοσφαίρισης στο νησί. Η πρωτοφανής ανταπόκριση που υπήρξε από τα παιδιά έφερε ως επακόλουθο τη σκέψη να δημιουργήσουμε μια ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας, με σκοπό να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο στους νεαρούς αθλητές του τόπου μας.

Μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια και αμέτρητες ώρες δουλειάς από εμάς και τους συνεργάτες μας καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά εμπόδια, ώστε αυτή η ιδέα να πάρει σάρκα και οστά μέσα σε τρεις μήνες. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο υποδομών.

Σε χρόνο – ρεκόρ ολοκληρώθηκαν τα βελτιωτικά έργα στο κλειστό γήπεδο «Νίκος Σαμαράς» στη Μύρινα, το οποίο πλέον αποτελεί στολίδι όχι μόνο για τον αθλητισμό της Λήμνου, αλλά συνολικά για το Βόρειο Αιγαίο και αυτή η κληρονομιά θα παραμείνει στο νησί.

Σε αυτά τα δυο χρόνια κερδίσαμε τον σεβασμό όλων και μπήκαμε στον αθλητικό χάρτη της χώρας, κάτι που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε ένα ακριτικό νησί με περιορισμένες υποδομές.

Θεωρούμε ότι ο αρχικός στόχος που είχαμε θέσει, επετεύχθη.

Δυστυχώς, για διάφορους λόγους, η ενασχόλησή μας με την ανδρική ομάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα συνεχίσουμε, όμως, να επενδύουμε και να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τα τμήματα υποδομής, προκειμένου τα παιδιά της Λήμνου να ασχολούνται με το άθλημα και να βελτιώνονται όσο το δυνατόν περισσότερο.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς, πρώτα απ’ όλα τον φίλαθλο κόσμο του νησιού, όλους όσοι στήριξαν αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, αλλά και τους ανθρώπους που εργάστηκαν με μεράκι και αγάπη για τον Ήφαιστο Λήμνου.

Μπορεί η Λήμνος να μην έχει εκπρόσωπο στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία τη νέα αγωνιστική περίοδο, αλλά ο Ήφαιστος θέτει γερές βάσεις με τις Ακαδημίες του ώστε να επιστρέψει στο μέλλον. Ακόμη πιο έτοιμος από την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήθηκε αυτά τα χρόνια, ακόμη πιο «σοφός» μέσα από όποια λάθη έγιναν, ακόμη πιο δυνατός μέσα από τις επιτυχίες που γευτήκαμε όλοι μαζί.

Δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν.

Με εκτίμηση,

Οικογένεια Παντελή Μπούμπουρα"