Σαν να μην πέρασε μία μέρα... Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ μπήκε στην Τούμπα ακριβώς με τον ίδιο ζήλο που είχες πριν λίγους μήνες για το πρωτάθλημα! Κυριάρχησε στο πρώτο μέρος με 5 τελικές όλες στο στόχο, όταν ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να βρει τα πατήματά του.

Τι κι αν το πρώτο τέρμα του Ελ Αραμπί στο 6' ακυρώθηκε ως οφσάιντ λόγω γραμμής VAR; Ο Μαροκινός ήταν να μη... γλυκαθεί καθώς μετά από ένα τέταρτο μόλις βρήκε την ευκαιρία ύστερα από λάθος του Βιειρίνια και ασίστ του Βαλμπουενά, ΚΑΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ όπως μοναδικά γνωρίζει ο ίδιος!

Ο ΘΡΥΛΟΣ διατήρησε την εικόνα υπεροχής σε όλο το πρώτο μέρος και ακόμα και στο δεύτερο που κλήθηκε να διαχειριστεί το προβάδισμα δεν απειλήθηκε ουσιαστικά ποτέ έντονα από τον ΠΑΟΚ! Η μεγαλύτερη διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε στη συγκέντρωση και προσήλωση όχι μόνο για τη νίκη αλλά και στο πλάνο παιχνιδιού των προπονητών.

Το "σαν να μην πέρασε μία μέρα" που αναφέραμε στην αρχή μόνο τυχαίο δεν ήταν καθώς έβλεπες ξεκάθαρη διαφορά του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΑΣ που είχε μπει με πλάνο να κυκλοφορήσει χαμηλά και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ ενώ οι ασπρόμαυροι... ψάχνονταν. Όσο η τριάδα στα χαφ κένταγε, η τριάδα των Βαλμπουενά-Μασούρα-Ελ Αραμπί έτρεχε και δημιουργούσε χώρους.

Τα «όπλα» του ΠΑΟΚ φάνηκαν όλα ακίνδυνα απόψε. Ο Μπίσεσβαρ δεν τράβηξε, οι Μίσιτς και Μαουρίσιο δεν ήταν συγκεντρωμένοι και έχαναν αρκετές φάσεις, η άμυνα πιάστηκε αδιάβαστη ειδικά στην οργάνωσή της στα στημένα αλλά και στην εξέλιξη των φάσεων μετά από αυτά. Ακόμα και οι Πέλκας, Σβιντέρσκι που μπήκαν από νωρίς στο β' μέρος δεν ξεχώρισαν ποτέ σε μία εμφάνιση που σίγουρα θα πρέπει να προβληματίσει τον ΠΑΟΚ καθώς η ΑΕΚ... καραδοκεί για την κατάληψη της 2ης θέσης.

Ο ΘΡΥΛΟΣ μας κατάφερε να πάρει μία αρκετά άνετη νίκη και πλέον ενδεχομένως να χρειάζεται απλώς 2 ή 3 νίκες (ανάλογα τις γκέλες των υπολοίπων) για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο επιστρέφοντας και επισήμως εκεί που ανήκει... ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ! Μόνο μελανό σημείο, η στιγμή που χτύπησε ο Μπα στο 70'. (Την ώρα του κειμένου δεν είχε γίνει γνωστή η διάγνωση για το αν επρόκειτο για κάτι επιπόλαιο ή έχει πάθει «ζημιά»!)

Επόμενο ραντεβού με τον Άρη εντός έδρας την άλλη εβδομάδα.