Διαβάστε παρακάτω για το σενάριο νέας κλήρωσης των play offs στη Superleague 1 και ανατροπής του τωρινού προγράμματος αν οι έξι συμμετέχουσες ομάδες αποδεχθούν την πρόταση για "σύντμηση" των αεροπορικών μετακινήσεών τους.

Η πρόταση έχει έναν στόχο: τη μείωση των αεροπορικών μετακινήσεων, ώστε να διευκολυνθούν άπαντες, λόγω του μειωμένου (ακόμα) αριθμού και των εσωτερικών πτήσεων, αλλά και της δυσκολίας στο κλείσιμο ξενοδοχείων στα οποία θα τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό.

Στόχος, δηλαδή, είναι να κάνουν ένα (και όχι δύο) ταξίδι οι ομάδες του λεκανοπεδίου και ο ΟΦΗ στη Θεσσαλονίκη για να αντιμετωπίσουν «κολλητά» σε τρεις ημέρες ΠΑΟΚ και Άρη. Η΄, επί παραδείγματι, να κάνουν δύο (και όχι τρία) ταξίδια οι Θεσσαλονικείς και ο ΟΦΗ στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό…

Ισως κάποιες από τις έξι ομάδες να απαντήσουν αρνητικά στην πρόταση για αγωνιστικούς λόγους και να μην «περάσει» η πρόταση. Ανοιχτό, όμως, είναι να δεχθούν αυτό το σενάριο, το οποίο δεν είναι το μοναδικό «εναλλακτικό» που έχει προβλεφθεί από τη Λίγκα. Σε κάθε περίπτωση, οι ομάδες θα κληθούν να απαντήσουν εντός των επόμενων ημερών, ώστε στο επόμενο ΔΣ της Λίγκας είτε να «κλειδώσει» το τωρινό πρόγραμμα, είτε να διαφοροποιηθεί με νέα κλήρωση και κλειδάριθμους.

Χρόνο έχουν, άλλωστε, για να το σκεφτούν, καθώς οι επόμενες ημέρες θα κυλήσουν με ανταλλαγή προσχεδίων και σχεδίων για το "πρωτόκολλο αγώνα" μεταξύ της Λίγκας και της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ, μέχρι να εγκριθεί ο τελικός "οδηγός χρήσης" εναντίον του κορονοϊού για τις αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας. 0Θυμίζουμε το πρόγραμμα και τη βαθμολογία των ομάδων με τα σημερινά δεδομένα στα play offs… 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1       Ολυμπιακός 66 
2       ΠΑΟΚ 52 (-7)
3       ΑΕΚ 51   
4       Παναθηναϊκός 44     
5       ΟΦΗ 34   
6       Άρης 34   

* Ο πρωταθλητής συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League

* Ο δεύτερος συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, στο «μονοπάτι» των μη πρωταθλητών

* Ο Κυπελλούχος συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League (αν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει την έξοδό του στο Champions League, τότε το εισιτήριο πάει στον 3ο της βαθμολογίας και τα άλλα δύο εισιτήρια στον 4ο και τον 5ο της βαθμολογίας).

* Ο τρίτος συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League

* O τέταρτος συμμετέχει στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League

* Ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα ευρωπαϊκής συμμετοχής ούτε για την επόμενη σεζόν.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ PLAY OFFS
1η αγωνιστική
Άρης-ΟΦΗ
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός

2η αγωνιστική
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-ΑΕΚ
Ολυμπιακός-Άρης

3η αγωνιστική
AΕΚ-Άρης
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ

4η αγωνιστική
ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Άρης-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-Παναθηναϊκός

5η αγωνιστική
Ολυμπιακός-ΟΦΗ
Παναθηναϊκός-Άρης
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

6η αγωνιστική
Άρης-ΑΕΚ
ΟΦΗ-ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

7η αγωνιστική
ΑΕΚ-ΟΦΗ
Άρης-Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

8η αγωνιστική
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ
ΟΦΗ-Άρης
Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

9η αγωνιστική
ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
Άρης-Παναθηναϊκός
ΟΦΗ-Ολυμπιακός 

10η αγωνιστική
Ολυμπιακός-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ
ΠΑΟΚ-Άρης