Καταιγιστικές οι εξελίξεις στον αθλητισμό λόγω του κορονοϊού, με την EuroLeague να αποφασίζει την διακοπή των διοργανώσεών της

Oι εξελίξεις τρέχουν στο παγκόσμιο μπάσκετ λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. H EuroLeague Basketball ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι σκέφτεται την διακοπή των διοργανώσεών της, ωστόσο τελικά δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ περισσότερο πριν  πάρει τελικά την απόφαση να βάλει λουκέτο.


Με τους παίκτες και τις ομάδες να ανησυχούν για την προσωπική τους ασφάλεια, η διοργανώτρια αρχή της EuroLeague και του EuroCup αποφάσισε τελικά την διακοπή όλων των διοργανώσεών της μέχρι νεοτέρας για λόγους ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η EuroLeague Basketball παρακολουθεί προσεκτικά τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον κορονοϊό και κυρίως την απόφαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Υγείας να τον χαρακτηρίσει ως πανδημία, το υψηλό ρίσκο για όλους τους συμμετέχοντες στα παιχνίδια, τους αυξημένους περιορισμούς στις μετακινήσεις στην Ευρώπη τα μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση που κάνουν αδύνατο να φτάσουν σε συγκεκριμένους προορισμούς και τις διαφορετικές προτάσεις από τις επιτροπές υγείας που θα εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού.


Ως συνέπεια όλων των ανωτέρω, έχει γίνει απίθανο να διατηρηθεί η κανονικότητα των διοργανώσεων και προκειμένου να αποφευχθεί κάποιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των συμμετέχονων και των φιλάθων, η EuroLeague Basketball αποφάσισε έπειτα από την σύμφωνη γνώμη των συλλόγων να αναβάλει προσωρινά την σεζόν 2019/20 για τις διοργανώσεις της EuroLeague, του EuroCup και του Adidas Next Generation μέχρι νεοτέρας. Η EuroLeague Basketball θα παρατηρεί προσεκτικά κάθε καινούρια εξέλιξη για να διαπιστώσει αν θα μπορέσει να αναστείλει την απόφασή της για αναβολή".

Για την ιστορία, μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου απέμεναν 6 αγωνιστικές, με τους αγώνες που βρίσκονται στον αέρα να είναι οι εξής: