Οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν στη διάθεσή τους ΜακΚίσικ και Μπάικς κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (27/02) αφού η διοργανώτρια αρχή έκανε άρση του ban αλλά παράλληλα υπέβαλε και κάποιους περιορισμούς στους «ερυθρόλευκους».

Η Euroleague ανακοίνωσε πως άρθηκε το ban που είχε επιβληθεί στην ομάδα και της απαγόρευε να δηλώσει παίκτες στο ρόστερ της. Η αρμόδια επιτροπή (Financial Panel) εξέτασε λεπτομερώς όλα τα απαραίτητα έγγραφα που τις έστειλε ο Ολυμπιακός και οι ατζέντηδες παικτών με τους οποίους υπήρξε συνεργασία και δεν βρήκε κάτι το μεμπτό.


Επί της ουσία αυτό σημαίνει πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έχει στη διάθεσή τους για την αναμέτρηση με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, τους Ντουάιτ Μπάικς και Σακιέλ ΜακΚίσικ.

Αναλυτικά:
«Η αρμόδια επιτροπή του Finance Panel της EuroLeague έλαβε την απόφασή της σχετικά με την κατάσταση συμμόρφωσης του Ολυμπιακού με τους Κανονισμούς Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

Η διαδικασία κινήθηκε με βάση την εικαζόμενη παράβαση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, παραλείποντας να παράσχει πληροφορίες και την μη τήρηση των συμφωνηθέντων σχεδίων συμμόρφωσης σύμφωνα με τα άρθρα 32. α), δ) και ε) αντιστοίχως, του πειθαρχικού κώδικα της EuroLeague.


Η υπόθεση αναφέρθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης της Καλαθοσφαίρισης της EuroLeague και είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση στον Ολυμπιακό να δηλώσει νέους παίκτες σε διάστημα 30 ημερών, ενώ το Finance Panel εξέταζε τη διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα αυτής της αναθεώρησης, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε:

1. Ο Ολυμπιακός είναι υπεύθυνος για τις παραβάσεις που προβλέπονται στο άρθρο 32. α) και δ) του Πειθαρχικού Κώδικα της EuroLeague.


2. Ο Ολυμπιακός τιμωρείται με περιορισμό των εξόδων στους παίκτες ως εξής:

            α). Μείωση κατά 7,5% (από 65% σε 57,5%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου μισθολογικού κόστους για την περίοδο της 2020-21 στην EuroLeague.
            β). Μείωση κατά 5,0% (από 65% σε 60%) του επιτρεπόμενου ακαθάριστου κόστους μισθοδοσίας για τη σεζόν 2021-22 στην EuroLeague.


3. Η απαγόρευση της δήλωσης νέων παικτών που επιβλήθηκε ως προσωρινό μέτρο στις 31 Ιανουαρίου 2020 λήγει την ημερομηνία της παρούσας απόφασης, επομένως στις 25 Φεβρουαρίου 2020.»