Ο δημοσιογράφος της «Gazzetta dello Sport», Κάρλο Λαουντίζα, μίλησε στον Sport24 Radio και την εκπομπή «Match Center» με τους Αντρέα Παλομπαρίνι και Νίκο Συριώδη, με αφορμή τα μεταγραφικά σενάρια για τους Τσιμίκα, Ελαμπντελαουί και Λημνιό. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το ενδιαφέρον της Νάπολι για τον Λεονάρντο Κούτρη: «Οι άνθρωποι της Νάπολι ενδιαφέρθηκαν αρκετά για ένα παίκτη με το προφίλ του Λεονάρντο Κούτρη, αλλά στη συνέχεια έκαναν την «στροφή» για τον Τσιμίκα και είναι κοντά στο να ολοκληρώσουν τη μεταγραφή προκειμένου να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Γκουλάμ στο αριστερό άκρο της άμυνας».

Για το ποσό που προσφέρει η Νάπολι στον Ολυμπιακό για τον Τσιμίκα: «Δεν ξεπερνάει τα 10 εκατομμύρια ευρώ αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί το ποσό. Η Νάπολι κάνει μεταγραφική «επανάσταση» έχοντα ήδη αποκτήσει τους Ντέμε και Λομπότκα. Από την ιταλική ομάδα δεν θα ήθελαν να ξεπεράσουν το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Τσιμίκα και θέλουν να τον πάρουν στην καλύτερη δυνατή τιμή».

Για το αν ο Τσιμίκας θα προορίζεται για βασικός: «Με την παρουσία του Κώστα Μανωλά ο Τσιμίκας θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα και στη Νάπολι υπάρχει ανάγκη ο παίκτης που θα αποκτηθεί να μπορέσει να αγωνιστεί και να προσφέρει άμεσα».

Για το ενδιαφέρον της Αταλάντα για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί: «Η Αταλάντα είναι ένα σύλλογος που προγραμματίζει από νωρίς τις μεταγραφές της. Ο Γκασπερίνι χρησιμοποιεί ως σύστημα το 3-5-2 στο οποίο χρειάζεται περισσότερο ένας μέσος που θα μπορεί να καλύψει όλη την πλευρά, αλλά είναι μία κίνηση που αν γίνει θα μπορέσει να δώσει περισσότερο χρόνο στον Ελαμπντελαουί να μπει στα συστήματα και την οικονομία του παιχνιδιού».

Για τον Δημήτρη Λημνιό: «Έχει ακουστεί το όνομα του για κάποιες ομάδες της Ιταλίας, αλλά δεν υπάρχει κάποιο επιβεβαιωμένο ενδιαφέρον».

Για το αν πιστεύει ότι τις επόμενες μέρες ο Τσιμίκας θα αποκτηθεί από τη Νάπολι: «Βλέποντας την ανάγκη που έχει η Νάπολι σε αυτή τη θέση πιστεύω ότι μέσα στις επόμενες μέρες ή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή που με τις εμφανίσεις που είχε στο Champions League και στις ομάδες που είχε πάει δανεικός είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών συλλόγων. Αλλά θεωρώ ότι η μεταγραφή του θα ολοκληρωθεί σύντομα».