Υπάρχουν προτάσεις που είτε γιατί δημοσιοποιούνται, είτε γιατί... διαρρέουν, γίνονται γνωστές κι άλλες όχι. Παίζουν ρόλο σε αυτό ενίοτε το κλαμπ, το τάιμινγκ, οι ατζέντηδες, οι επικοινωνιακές ανάγκες, το ρεπορτάζ ενδεχομένως κι άλλοι παράγοντες...

Με τον Ολυμπιακό να έχει προκριθεί στους "χρυσοφόρους" ομίλους του Champions League και να ασχολείται με την ενίσχυση του ρόστερ του, δεν... συγκινήθηκε ιδιαίτερα από την προσφορά των Γάλλων, ούτε όμως και για να το... επικοινωνήσει. Παρότι ήταν σαφώς υψηλότερη από εκείνη που στην συνέχεια έκαναν στον ΠΑΟΚ για τον μεγαλύτερό του Τσιμίκα (κατά μισό χρόνο) Γιαννούλη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την δική μας ενημέρωση από την γαλλική πιάτσα agents (και όχι μόνο) ο Κωνσταντίνος Τσιμίκας ήταν η Νο 1 επιλογή της Ρέν για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης, προσφέροντας στον Ολυμπιακό ένα φιξ ποσό κοντά στα 5,5 εκατ. , συν μπόνους αλλά και ποσοστό μεταπώλησης (στη Γαλλία μιλάνε για 15%)!

Στο δια ταύτα : ούτε ο Ολυμπιακός την έκανε αποδεκτή, ούτε όμως, η πλευρά του παίκτη (που έχει ατζέντη τον Πασχάλη Τουντούρη με τα σπουδαία deals στο εξωτερικό και δη στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης) πίεσε. Προφανώς ενόψει και της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League προσβλέπουν και οι δυο πλευρές δικαιολογημένα σε μεγαλύτερη μελλοντική υπεραξία.

Άλλωστε η καριέρα του Τσιμίκα κτίζεται με προσεκτικές κινήσεις αφού ο ατζέντης του τον βοήθησε τα προηγούμενα χρόνια μέσω των σοφών δανεισμών του σε Εσμπιεργκ και Βίλεμ (και όχι σε κάποια Σουπερλιγκάτη ομάδα) να αποκτήσει παιχνίδια και εμπειρίες γυρίζοντας σαφώς πιο έτοιμος στον Ολυμπιακό, όπου εξελίχθηκε με την καθοδήγηση του Πέδρο Μαρτίνς. Με τον Τσιμίκα να έχει υπογράψει από τον περασμένο Γενάρη επέκταση/αναπροσαρμογή συμβολαίου μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και αυτό το καλοκαίρι να εμφανίζεται θεαματικά βελτιωμένος όσον αφορά στο πρώτο τρίτο του γηπέδου (στα ανασταλτικά του καθήκοντα και την τακτική).