Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει στο μυαλό του εδώ και μέρες μία συγκεκριμένη 11άδα για την Τούμπα, ωστόσο δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα μίας ή δύο εκπλήξεων... Όπως έχουμε επισημάνει ξανά μία προσέγγιση 11άδας για την Τούμπα είναι με Σα πορτιέρο, αριστερά τον Κούτρη και δεξιά τον Τοροσίδη και κέντρο άμυνας με Βούκοβιτς και Σισέ.

Στο κέντρο ο Γκιγιέρμε με τον Καμαρά (σ.σ. με τον Αφρικανό να έχει τον πρώτο λόγο σε σχέση με τον Νάτχο ή ακόμα και τον Μπουχαλάκη) και επιτελικός ο Φορτούνης. Στα δύο άκρα της επίθεσης οι Λάζαρος και Ποντένσε και προβάδισμα για μπροστά ο Γκερέρο και όχι ο Χασάν. Στην ουσία δηλαδή υπάρχουν δύο θέσεις που... παίζονται ακόμα και ίσως και μέχρι τελευταία στιγμή.

Υπάρχει ωστόσο και μία αίσθηση - εκτίμηση για τυχόν εκπλήξεις στο σχήμα του Μαρτίνς. Μία ή δύο τον αριθμό. Για παράδειγμα η παρουσία του Τσιμίκα στην αποστολή που μπορεί να βγάζει εκδοχή με αριστερή πλευρά με Τσιμίκα και Κούτρη, χωρίς να είναι κάτι τόσο πιθανό. Ο Ίβηρας πάντως πάει στην Τούμπα με την λογική να έχει ένα δυνατό κέντρο με καλά τρεξίματα, πίεση, καλές τοποθετήσεις και σωστή αμυντική τακτική και προσέγγιση. Ας δούμε και λίγο τα χαρακτηριστικά των παικτών. Μπροστά ο Γκερέρο μπορεί να πρεσάρει πιο ψηλά, πιο περιφερειακά αλλά και πιο καλά από τον Χασάν. Από αμυντικής πλευράς επίσης ο Λάζαρος είναι παίκτης που κρατάει την πλευρά του ενώ σε αυτόν τον τομέα έχουν βελτιωθεί και οι Ποντένσε και Φορτούνης.

Κατά τα λοιπά η παρουσία του Αβραάμ στην αποστολή έχει να κάνει με το ότι είναι ένας παίκτης που ξέρει καλά τα ντέρμπι και την Τούμπα (σ.σ. όπως ο Τοροσίδης). Τις συνθήκες, το κλίμα και την ατμόσφαιρα. Ακόμα και αυτά τα στοιχεία παίζουν ρόλο σε ένα ντέρμπι. Ο Μαρτίνς πάντως παραδοσιακά τις τελικές του αποφάσεις για την 11άδα τις παίρνει ανήμερα των αγώνων και ενημερώνει σχετικά τους ποδοσφαιριστές του δύο με τρεις ώρες πριν το ματς.