Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για το επερχόμενο παιχνίδι κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, αλλά και τον κόσμο του Ολυμπιακού που θέλει να δει στο ΣΕΦ. Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

«Πιστεύω ότι αύριο έχουμε ένα παιχνίδι κόντρα σε μια κορυφαία ομάδα. Σίγουρα έχουν την ικανότητα και στις δύο μεριές του παρκέ. Έχουν ποιότητα και εμπειρία, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε ότι έχουμε σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».

Για την νίκη του Ολυμπιακού πριν από μερικούς μήνες στην Βαρκελώνη: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είχαμε παίξει πριν από μερικούς μήνες, τότε είχαμε παίξει πολύ καλά. Αυτό δεν εγγυάται τίποτα για αύριο. Θα πρέπει να βγούμε με ένταση και θα το κάνουμε και θα δώσουμε ότι έχουμε».

Για την κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου: «Βλέπουμε μέρα με την μέρα για τον Κώστα Παπανικολάου. Δεν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Θα δούμε σήμερα πως θα πάει, αν είναι έτοιμος θα παίξει αλλιώς ο επόμενος παίκτης που θα τον καλύψει».

Για το κάλεσμα στον κόσμο των «ερυθρόλευκων»: «Πάντα είμαι χαρούμενος όταν βλέπω τον κόσμο, μας δίνουν κίνητρο, μας ανεβάζουν και μας βοηθούν. Μπορώ να θυμηθώ παραπάνω από ένα παιχνίδι που εκείνοι είναι υπεύθυνοι ότι πήραμε την νίκη, αυτό το εκτιμώ και αυτό θέλω να δω και αύριο»

Για τα ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα: «Είναι σημαντικός παράγοντας τα ριμπάουντ, η Μπαρτσελόνα έχει κορμιά με όγκο, έχει αθλητικότητα που μπορούν να παίξουν σε πολλές θέσεις. Πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας στα ριμπάουντ γιατί θα δώσουν ευκαιρία να κάνουμε το παιχνίδι μας »