Η νίκη των «ερυθρολεύκων» όχι μόνο ανεβάζει την Ελλάδα στην 13η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, αλλά την σώζει και από τα χειρότερα της 16ης θέσης!

Ολα έδειχναν μια καταστροφική εβδομάδα για την Ελλάδα. Οχι μόνο γιατί η ΑΕΚ έμενε στο μηδέν στους ομίλους του Champions League, ούτε γιατί ο ΠΑΟΚ κατάφερνε σε όμιλο με Βίντι και ΜΠΑΤΕ να πάρει μόνο τρεις βαθμούς και να μένει τελευταίος στον όμιλο.


Οι Τσέχοι πήραν σπουδαίες νίκες (τρεις την τελευταία εβδομάδα) και συνεχίζουν με δύο στο Europa League. Οι Ελβετοί θα έχουν μία ομάδα στους 32 επίσης. Οι Κροάτες το ίδιο με τη Ντιναμό. Εάν ο Ολυμπιακός ακόμα κι αν νικούσε δεν έπαιρνε την πρόκριση τα πράγματα για την Ελλάδα θα ήταν επικίνδυνα και η 16η θέση θα ήταν πιο πιθανό σενάριο. Μία 16η θέση που θα σήμαινε αυτόματα και τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη αντί για πέντε.

Ομως η νίκη του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την πρόκρισή του όχι μόνο σώζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά το ανεβάζει και μία θέση στην ειδική βαθμολογία της UEFA! Mε τους 400 βαθμούς που έδωσε η νίκη του Ολυμπιακού η Ελλάδα πέρασε τη Δανία η οποία μένει και χωρίς εκπρόσωπο στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.


Ταυτόχρονα αύξησε την διαφορά από την Ελβετία στους 500 βαθμούς. Μια Ελβετία που έχει μείνει με την Ζυρίχη στους 32 του Europa League και ακολουθούν και οι Τσέχοι από κοντά που έχουν δύο στους 32. Και την Βικτόρια Πλζεν και την Σλάβια Πράγας και φυσικά οι Κροάτες με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ.