Μια περίπτωση που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και θυμίζει σε πάρα πολλά σημεία την αντίστοιχη του Παπέ Αμπού Σισέ εντόπισαν οι «ερυθρόλευκοι» στην γαλλική αγορά. Πρόκειται για τον Ουσεϊνού Σισέ. Ο 23χρονος αμυντικός από τη Σενεγάλη που αγωνίζεται στην Γκαζελέκ Αζαξιό.

Ένας ποδοσφαιριστής που μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τον συμπατριώτη του στόπερ του Ολυμπιακού, ακόμα και στο παρουσιαστικό. Είναι ιδιαίτερα ψηλός (1,92μ.) και τον «τσεκάρει» εδώ και μεγάλο διάστημα ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ του Ολυμπιακού, Φρανσουά Μοντέστο, όπως αναφέρει και ο «Κόκκινος Πρωταθλητής».


Ταλαντούχος και εξελίξιμος, ξεκίνησε να παίζει μπάλα στην Ακαδημία Σμας στο Ντακάρ της Σενεγάλης, την ίδια που ανέδειξε και τον Παπέ Αμπού Σισέ. Εκεί τον είδαν από την Σοσό, το καλοκαίρι του 2016. Θέλησαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, αλλά δεν είχαν αίσια έκβαση οι συζητήσεις.

Συμφώνησε με την Αμιάν αλλά δεν έβγαλε άδεια εργασίας, με αποτέλεσμα σχεδόν για ένα χρόνο να μην έχει ομάδα. Το καλοκαίρι του 2017 συμφώνησε με την Γκαζελέκ Αζαξιό όπου η πρόοδός του ήταν συνεχόμενη. Καθιερώθηκε άμεσα, πήρε πολλά ματς και πλέον είναι βασικό μέλος της γαλλικής ομάδας. Μια ακόμα περίπτωση που «τσεκάρουν» οι άνθρωποι του Ολυμπιακού που δεν κοιτάζουν μόνο το παρόν, αλλά και την επόμενη ημέρα, το μέλλον.