Η φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League ολοκληρώθηκε και το Thrylikanea.gr σας παρουσιάζει τις θέσεις που καταλαμβάνουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη.

Την Τετάρτη (12/12) ολοκληρώθηκαν οι όμιλοι του εφετινού Champions League και την Πέμπτη (13/12) αυτοί του Europa League. Ο Ολυμπιακός έγινε η μοναδική ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά το σπουδαίο 3-1 απέναντι στη Μίλαν, η οποία έμεινε εκτός και οι "ερυθρόλευκοι" πέρασαν στους "32".


Η ομάδα του Πειραιά είναι αρκετά ψηλότερα στη βαθμολογία της UEFA σε σχέση με τις άλλες ελληνικές ομάδες. Συγκεκριμένα, με 43.000 βαθμούς οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκονται στην 35η θέση. Ο ΠΑΟΚ, που τερμάτισε τέταρτος στον όμιλό του στο Europa League, είναι στην 64η θέση με 23.500 βαθμούς.

Η ΑΕΚ, η οποία συμμετείχε στους ομίλους του Champions League και ολοκλήρωσε την παρουσία της δίχως να κατακτήσει βαθμό, είναι στην 95η θέση με 14.000 βαθμούς. Ο Αστέρας Τρίπολης, που δεν κατάφερε να μπει στους ομίλους του Europa (αποκλείστηκε από τη Χιμπέρνιαν) έχει 9.500 βαθμούς και είναι στη θέση 123. Ο Παναθηναϊκός, που συμμετείχε πέρυσι στο Europa League, είναι στην 158η θέση με 7.000 βαθμούς. Ας δούμε τον πίνακα με την κατάταξη των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη...