Ο σημερινός (29/10,17:00) αγώνας του Άρη με τον Ολυμπιακό στο Nick Galis Hall έχει ιδιαιτερότητες και μέσα σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι, Αλέξανδρος Βεζένκοφ και Ντέιβιντ Μπλατ θα τεθούν αντιμέτωποι των «κίτρινων».

Με την υποσημείωση ότι θα αντιμετωπίσουν για πρώτη φορά τον Άρη, έπειτα από το διάστημα της συνεργασίας του μαζί του. Πρόκειται βέβαια για δύο διαφορετικές περιπτώσεις καθώς ο μεν Ντέιβιντ Μπλατ πέρασε από την τεχνική ηγεσία των «κίτρινων» για περίπου πέντε μήνες, ενώ ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ανδρώθηκε και διακρίθηκε στον Άρη.

Ξεκινώντας από τον Ντέιβιντ Μπλατ, ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού ήταν ο τρίτος κατά σειρά τεχνικός του Άρη στην καταστροφική περίοδο 2009-10. Μετά τον αποκλεισμό στην προκριματική φάση της Euroleague απολύθηκε ο Αντρέα Ματσόν, ο αντικαταστάτης του Φώτης Κατσικάρης επίσης αποχώρησε μετά από ευρωπαϊκή νίκη στο Ισραήλ και ο Μπλατ προσελήφθη για τους τελευταίους 4-5 μήνες της σεζόν. Παρά το μικρό χρονικό διάστημα της παρουσίας του, αλλά και των αρνητικών αποτελεσμάτων, ο Μπλατ απέκτησε πολλούς φίλους στη Θεσσαλονίκη, αναγνωρίστηκε η προσπάθειά του, γιατί στην πραγματικότητα ήταν αδύνατο να γυρίσει τον διακόπτη σ’ έναν οργανισμό που ήταν σε καθεστώς black out. Από εκείνη την άνοιξη του 2010, έως και σήμερα, δεν διασταυρώθηκαν ποτέ οι δρόμοι του Άρη με αυτούς τους Ντέιβιντ Μπλατ ο οποίος θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος των «κίτρινων» σε επίσημο αγώνα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ του οποίου η περίπτωση είναι ξεχωριστή. Γιατί ο Βεζένκοφ γαλουχήθηκε, ανδρώθηκε αλλά και διακρίθηκε μέσω του Άρη με πιο ιδιαίτερη στιγμή την ανάδειξή του σε πρώτο σκόρερ της Basketleague την περίοδο 2014-15. Οι εμφανίσεις του εκείνη τη σεζόν οδήγησαν και στη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα, από την οποία ο Άρης εξασφάλισε ένα ποσό (περίπου) της τάξεως των 280.000 ευρώ. Και σήμερα (29/10) θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την ομάδα που τον ανέδειξε.