Νίκη για τον Ολυμπιακό στο ματς με τον Απόλλωνα στο φινάλε. Με τον Πέδρο Μαρτίνς να στέκεται στη συνέντευξη Τύπου σε δύο σημεία. Από τη μια στις πάρα πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι «ερυθρόλευκοι» σε ένα ακόμα ματς.

Από την άλλη, στη διαφορετική αντιμετώπιση από τη διαιτησία που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» σε σχέση με τα άλλα ματς. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να μιλά για τα ακόλουθα στη συνέντευξη Τύπου…

Η γεύση που σας άφησε το ματς με τον Απόλλωνα: «Είναι προφανές ότι θέλουμε να σκοράρουμε, θέλουμε να βάζουμε γκολ, το προσπαθούμε κατά τη διάρκεια όλου του αγώνα. Προσπαθούμε να δημιουργούμε ευκαιρίες, όμως πραγματικά άλλες φορές επειδή υπάρχει ο αντίπαλος γκολκίπερ, άλλες επειδή φταίμε εμείς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε η ομάδα με τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρωτάθλημα, αλλά δεν σκοράρουμε όσες φορές θέλουμε και είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει.

Παίξαμε ένα ματς χαρακτηριστικό του Καραϊσκάκη με μία ομάδα που ήρθε να παίξει αμυντικά και αυτό μας δυσκόλεψε να ανοίγουμε τους χώρους. Δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ απέναντι σε αυτό το παιχνίδι που δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό που μας ενόχλησε για ακόμη μία φορά ήταν η στάση του διαιτητή που ήταν διαφορετικός σε σχέση με άλλα ματς. Όταν παίζουν με τον Ολυμπιακό έχουν άλλη στάση. Το είδαμε από τις καθυστερήσεις, από τον τρόπο που συμπεριφερόταν σε εμάς συγκριτικά με τους παίκτες του Απόλλωνα.

Ακόμα και στον τρόπο με τον οποίο επέτρεπε τις καθυστερήσεις του αντιπάλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι διαφορετικός ο διαιτητής σε άλλες ομάδες και αυτό πρέπει να το δουν οι παρατηρητές. Θεωρώ ότι έχουμε καλούς διαιτητές στην Ελλάδα. Το σημαντικό πάντως για το παιχνίδι είναι ότι κερδίσαμε».

Για το πώς επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του για 75’ χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό: «Δεν συμφωνώ μαζί σας. Παίξαμε με επιθετικούς παίκτες γιατί τόσο ο Λάζαρος όσο και ο Φορτούνης έχουν επιθετικές αρετές. Μπορεί να μην είναι καθαρόαιμα φορ, αλλά δημιουργούν ευκαιρίες. Πολλές φορές παίζουμε με τέσσερις επιθετικούς και αυτό που προσπαθούμε είναι να δημιουργούμε φάσεις και από τον άξονα και από τα άκρα.

Μπορεί ο Μάνος να ήταν αποτελεσματικός, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αφήσαμε την ομάδα χωρίς επίθεση. Όλοι αυτοί οι παίκτες είναι επιθετικοί και δώσαμε την ευκαιρία σε όλη την ομάδα να παίξουμε με πιο πολλούς επιθετικούς απ' όλες τις πλευρές».