Συγκινημένος για την βράβευση του από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ο Ελληνας τεχνικός μίλησε και για την θητεία του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας ότι έδωσε τον καλύτερο του εαυτό!
Αρχικά, ο πρώην προπονητής του Θρύλου είπε: «Είναι ιδιαίτερη στιγμή όταν σε τιμάει η ομάδα σου. Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου, γιατί ο Απόλλων είναι η ομάδα που πέρασα πολλά χρόνια από τη ζωή μου, όχι μόνο από τη μπασκετική μου πορεία. Και σαν παίκτης και σαν προπονητής και τους ευχαριστώ όλους! Είδα πολλούς φίλους συμπαίκτες, προπονητές, παράγοντες, που ήρθαν εδώ για να με τιμήσουν. Οι αναμνήσεις είναι πολύ δυνατές και ανεξίτηλες, ο Απόλλων είναι μέσα στην καρδιά μου».

Στη συνέχεια, ο 51χρονος κόουτς υπογράμμισε: «Ακόμα δεν μου λείπει που δεν είμαι σε κάποιον πάγκο. Ηταν καλό αυτό το κενό, γιατί όταν έχει ένας προπονητής μια τέτοια ευκαιρία είναι μια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του, μια ανασύνταξη στις σκέψεις του, να σκεφτεί νέα πράγματα, να καθορίσει το πώς θα πορευτεί από εδώ και πέρα. Είναι σημαντική και αυτή η αποχή. Το πλάνο μου είναι να συνεχίσω να εργάζομαι στο πιο υψηλό επίπεδο. Εχω πολλά να δώσω ακόμα και ανυπομονώ να έρθει η στιγμή να ξεκινήσω και πάλι».
Επειτα, ο «Σφαιρό» ανέφερε: «Στον Ολυμπιακό έζησα μεγάλες στιγμές! Το πρωτάθλημα Ελλάδας είναι μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Κάναμε πολλές μεγάλες νίκες, νίκες που ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει ποτέ στην ιστορία του, όπως μέσα στην Βαρκελώνη. Κερδίσαμε την Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 13 χρόνια. Παίξαμε δύο φορές σε τελικό στην Euroleague, τερματίσαμε δύο χρονιές με πλεονέκτημα. Δεν είναι εύκολο να γίνουν αυτά. Κρατάς πάντα τις καλές στιγμές, αλλά και τις κακές, διότι μέσα από αυτές γίνεσαι καλύτερος».

Τέλος, ο Σφαιρόπουλος δήλωσε: «Τους παίκτες μου τους αγαπώ όλους ότι και να πουν. Θεωρώ ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό για τον Ολυμπιακό. Εάν αυτό είναι αρκετό ή όχι θα το κρίνει ο κόσμος».