Ο Κώστας Τσιμίκας δεν ξεχνά τον άνθρωπο που τον πήγε στον Ολυμπιακό. Ο άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως μιλάει με τον Γρηγόρη Γεωργάτο, τον οποίο και θα ρωτήσει αν του μοιάζει.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο καλό κλίμα που υπάρχει στα αποδυτήρια και τόνισε πως όνειρο είναι να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα η ομάδα και να πάει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στην Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του στη «Nova»:
Ποιο είναι το είδωλό του: «Από το σημερινό ποδόσφαιρο μ’ αρέσει πολύ ο Μαρσέλο. Παλαιότερα έπαιζα, χαφ, μ’ άρεσαν διάφοροι όπως οι, Κουαρέσμα, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσι.
Αν μπορεί να παίξει και εξτρεμ : Μπορώ να παίξω όπου θέλει ο [προπονητής και θα δίνω πάντα το 100% των δυνάμεων μου».
Για το πέρασμα από την Ολλανδία: «Πριν πάω στην Ολλανδία ήμουν στην Δανία όπου το πρωτάθλημα ήταν πιο αμυντικό. Αλλά και στην Ολλανδία που είναι πιο επιθετικό έπρεπε να μάθεις την σωστή άμυνα γιατί είχες όταν έμενες πίσω καταστάσεις 2 εναντίον 2. Ήθελα να βελτιωθώ και να μάθω πράγματα. Κάθε μέρα προσπαθώ να μάθω την θέση και πιστεύω να γίνομαι καλύτερος με τον χρόνο».

Για τον έχει μιλήσει με Γεωργάτο: «Μιλάμε στο τηλέφωνο μου λέει τι κάνω σωστά και τι λάθος. Προσπαθώ να τα βελτιώνω, εκείνος με έφερε εδώ και μου έμαθε πράγματα. Τα έχω συνέχεια αυτό στο μυαλό μου. Δεν ξέρω αν του θυμίζω τον εαυτό μου. Κι οι δυο ήμασταν επιθετικοί μπακ. Θα τον ρωτήσω την άλλη φορά».
Για το γκολ με το δεξί με την Εθνική Ελπίδων: «Έχω ξαναπετύχει γκολ με το δεξί. Το χρησιμοποιώ. Είναι προσόν να χρησιμοποιείς και τα δυο πόδια κι εγώ προσπαθώ να χρησιμοποιώ το δεξί. Ευελπιστώ στο μέλλον να ξανασκοράρω».
Για την πρόκριση της Εθνικής Ελπίδων: «Είμαστε μαζί με πολλά παιδιά από τις πιο μικρές Εθνικές Ομάδες. Είμαστε όλοι φίλοι, όλοι μαζί σε βόλτες και παντού. Έχει βοηθήσει ο προπονητής σ’ αυτό πολύ. Ευελπιστούμε να περάσουμε στο ευρωπαϊκό. Να νικήσουμε την Κροατία».

Για την παρέα, τα αποδυτήρια και πόσο βοηθούν: «Είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλά αποδυτήρια. Να είναι όλοι μια παρέα. Μαθαίνεις τον άλλο εκτός κι εντός γηπέδου, έχεις καλή επικοινωνία. Αυτό συμβαίνει και στον Ολυμπιακό, βγαίνουμε για καφέ μαζί, μιλάμε, γνωριζόμαστε».
Για τις πολλές λύσεις σε κάθε θέση στον Ολυμπιακό: «Ο ανταγωνισμός καθημερινά σε βοηθά, θες να δείξεις τον καλύτερο εαυτό σου για ν’ αποδείξεις ότι εσύ πρέπει να παίζεις. Γίνεσαι καλύτερος, προπονείσαι καλύτερα. Όταν δεν παίζεις κάνεις κι εκείνον που παίζει να τα δίνει όλα στο γήπεδο και στις προπονήσεις".
Για τα άκρα του Αστέρα: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλά άκρα. Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να πάρουμε τους βαθμούς. Δεν κοιτάμε ποια είναι η άλλη ομάδα. Μέσα από το καλό ποδόσφαιρο και την καλή δουλειά έρχονται τ’ αποτελέσματα".

Για Μπέτις και όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ: «Το σημαντικό για μας είναι ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τους αντιπάλους και πόσο δυνατοί είναι. Κι εμείς είμαστε μια μεγάλη ομάδα όπως και οι αντίπαλοι μας. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται κι εμείς θα είμαστε έτοιμοι. Θέλουμε να περάσουμε τον όμιλο».
Το όνειρο του με τον Ολυμπιακό: «Να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα και να φτάσουμε ψηλά στην Ευρώ[πη. Πρέπει να κάνουμε όνειρα γιατί τότε τα πετυχαίνεις. Όταν δεν ονειρεύεσαι δεν πετυχαίνεις πράγματα. Μπορούμε να πάρουμε και το Γιουρόπα Λιγκ, γιατί όχι. Θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε».