Ο Ολυμπιακός, θέλοντας να ενισχύσει την επιθετική του γραμμή, απέκτησε τον Ματίας Ναουέλ Λέιβα με αγορά από τη Βιγιαρεάλ. Ο 21χρονος Αργεντίνος - πολιτογραφημένος Ισπανός - αναμένεται το μεσημέρι της Κυριακής στην Ελλάδα, για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο. Ο παίκτης αγωνίζεται ως εξτρέμ και μπορεί να καλύψει και τα δυο άκρα, ενώ αρκετές φορές έχει παίξει με αρκετή επιτυχία και στη θέση του "madiapunta", δηλαδή του επιτελικού μέσου.

Οι "ερυθρόλευκοι" με αυτή τους την κίνηση γεμίζουν ακόμα περισσότερο το ρόστερ, προσθέτοντας μια χρήσιμη εναλλακτική λύση στις θέσεις που αγωνίζονται κυρίως ο Ποντένσε και ο Χριστοδουλόπουλος. Διαθέτει ταχύτητα, έκρηξη, καλή ντρίμπλα και σωστά τελειώματα, ενώ είναι και ομαδικός, με έξυπνες κάθετες και πολύ καλές σέντρες.

- Τί τον έπεισε να έρθει στον Ολυμπιακό:"Το πλάνο που μου παρουσίασαν ήταν πολύ ενδιαφέρον. Μου άρεσαν όσα μου είπαν, μου άρεσε το γεγονός πως έδειξαν ότι πιστεύουν σε εμένα. Με έπεισαν ότι με θέλουν πραγματικά στην ομάδα και όλα αυτά, σε συνδυασμό με όσα έψαχνα εγώ για τον νέο προορισμό της καριέρας μου, δημιούργησαν το σωστό κλίμα στις συζητήσεις που είχαμε. Ήταν έτσι κι αλλιώς ένα σταυροδρόμι για μένα, έπρεπε να πάρω μια απόφαση για το μέλλον μου και νομίζω ότι έκανα τη σωστή επιλογή".
- Τί θέλει να πετύχει με τη νέα του ομάδα:"Το πιο σημαντικό είναι να βελτιώνομαι συνεχώς τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος. Έχω όρεξη για δουλειά, είμαι φιλόδοξος, θέλω να πετύχω και παράλληλα να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της. Ο δικός μου, προσωπικός στόχος, είναι να εργαστώ, να προσφέρω και αν όλο αυτό συνοδευτεί με τίτλους, τότε θα είναι όλα τέλεια. Ένας από τους λόγους που είπα ναι στην πρόταση του Ολυμπιακού, είναι ότι πρόκειται για μια ομάδα που ζει και αναπνέει για τους τίτλους και τις επιτυχίες, μια ομάδα μαθημένη να πρωταγωνιστεί".
- Τί ξέρει για τον Ολυμπιακό: "Ήδη, πριν με πλησιάσουν οι άνθρωποι του συλλόγου, γνώριζα το όνομα του Ολυμπιακού, αφού είναι μια ομάδα που παίζει συνεχώς στην Ευρώπη και κυρίως στο Champions League. Ξέρω ότι είναι ο σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο σημαντικότερος στη χώρα σας. Μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ξέρω πού έρχομαι και χαίρομαι που θα αγωνιστώ στις τάξεις του".