Ο Πέδρο Μαρτίνς ανέλυσε με αποσπάσματα φάσεων άμυνας - επίθεσης τον Αστέρα σε βίντεο στους παίκτες του και τους μίλησε και για τις ευκαιρίες που θα έχουν όλοι. Ο Πορτογάλος τεχνικός δουλεύει πάντα με μεθοδικότητα και πλάνο. Έτσι και την Παρασκευή είχε ανάλυση βίντεο για τον Αστέρα.

Η διαδικασία παραμένει ίδια. Οι συνεργάτες του Μαρτίνς με την εποπτεία του ιδίου ξεχωρίζουν και απομονώνουν φάσεις από το πως αμύνεται και επιτίθεται ο αντίπαλος από τα πιο πρόσφατα ματς στο πρωτάθλημα. Φυσικά πάντα υπάρχει και η παράθεση του σχηματισμού της αντίπαλης ομάδας αλλά και μία προσέγγιση του τι ενδεκάδα θα κατεβάσει.

Στις αναφορές του για τον Αστέρα προς τους παίκτες του ο Πέδρο Μαρτίνς τους τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι «πρέπει να δείξουμε προσοχή στις αντεπιθέσεις του Αστέρα. Είναι μία σκληρή αμυντικά ομάδα αλλά και ποιοτική μεσοεπιθετικά. Να κλείνουμε καλά τους... διαδρόμους προς την εστία μας και να πιέζουμε πολύ ειδικά όταν δεν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας». Ο Ιβηρας μίλησε πάντως και για την ομάδα λέγοντας πως υπάρχουν δύο ισάξιες ενδεκάδες και πως «ευκαιρίες θα υπάρξουν για όλους. Όλοι είστε απαραίτητοι για την ομάδα».