Το πρώτο πράγμα που απαιτείται για να πετύχει μία ομάδα τους στόχους της, είναι να βγάζει «υγεία» τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων και αυτό το έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δημιουργήσει ένα τρομερό κλίμα στην ομάδα και αυτό βγαίνει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Οι Πειραιώτες είναι μία οικογένεια, όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό.

Φάνηκε ήδη από την προετοιμασία της ομάδας το άριστο κλίμα, το οποίο διατηρείται μέχρι στιγμής και σε αυτό πολύ σημαντικό ρόλο έχει παίξει η ισχυρή παρουσία του ελληνικού στοιχείου. Παίκτες, όπως ο Λάζαρος, ο Τοροσίδης, ο Φετφατζίδης αλλά και ο Φορτούνης γνωρίζουν πολύ καλά το πόσο σημαντικό είναι να «δεθούν» οι παίκτες της ομάδας, κάτι το οποίο έχει καταφέρει ο Θρύλος, έχοντας και οι ίδιοι σημαντική συμβολή σε αυτό.

Επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στο οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα έχει παίξει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχει δείξει από την πρώτη στιγμή ότι βρίσκεται κοντά σε όλους τους παίκτες του, μιλάει συνεχώς μαζί τους, έχοντας κερδίσει έτσι την εμπιστοσύνη και το σεβασμό τους.

Το εξαιρετικό κλίμα στην ομάδα είναι ένα από τα «κλειδιά» της μέχρι στιγμής εντυπωσιακής εικόνας των Πειραιωτών, οι οποίοι βγάζοντας «υγεία» και στη συνέχεια θα μπορέσουν να πετύχουν όλους τους στόχους τους.