Τι χρήματα δίνει η UEFA για τις ομάδες του Europa League και το μεγάλο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού με το ranking που έχει...

Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το 3-1 επί της Μπέρνλι είναι το μεγάλο φαβορί για να μπει στο Europa League. Και φυσικά αυτό σημαίνει κι έσοδα. Μπορεί τα λεφτά να μην συγκρίνονται με αυτά του Champions League αλλά κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ένα ποσό κοντά στα 8 με 9 εκατομμύρια ευρώ.


Ο Ολυμπιακός λοιπόν εάν καταφέρει να διατηρήσει το προβάδισμα που απέκτησε από το πρώτο παιχνίδι θα λάβει:
2,92 εκατομμύρια ευρώ από την είσοδό του στους ομίλους.
Περίπου άλλα 2,9 εκατομμύρια ευρώ από το μεγάλο ranking που έχει. Ο Ολυμπιακός στο 10ετές ranking της UEFA βρίσκεται στην 30η θέση (!) και μένει να δούμε ποιες ομάδες θα προκριθούν στους ομίλους για να φιξαριστεί το ποσό των «ερυθρολεύκων». Δεδομένα θα είναι ψηλά οπότε το ποσό που θα λάβει δεν θα έχει μεγάλη διαφορά από το συγκεκριμένο.


Επίσης πρέπει να φιξαριστεί και το ποσό του Market Pool. Ακόμα και αν πάρει το 100% (εάν προκριθεί ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο Champions League) αυτό δεν θα είναι μεγάλο. Κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. 
Επίσης κάθε νίκη στο Europa δίνει 570.000 ευρώ. Κάθε ισοπαλία 190.000 ευρώ.

Επίσης, φέτος ο Ολυμπιακός εφόσον περάσει στους ομίλους έχει μία χρυσή ευκαιρία καθώς θα βρεθεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας να αντιμετωπίσει αντιπάλους που θα του φέρουν νίκες και εύκολη πρόκριση πράγμα που σημαίνει και πολλούς βαθμούς στην Ευρωπαϊκή κατάταξη της UEFA. Μάλιστα, αν ευτυχήσει να περάσει ως πρώτος από τον όμιλό του θα μπορεί να κοιτάει με καλό μάτι και τη συνέχεια στα νοκ άουτ.