Όλοι στον Ολυμπιακό έχουν το μυαλό τους στις δύο αναμετρήσεις με την Λουκέρνη για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. Αλλά με βάση τις αλλαγές που έχουν γίνει από φέτος στη διοργάνωση, την προσεχή Δευτέρα 6 Αυγούστου, θα διεξαχθεί η κλήρωση των πλέι οφ και οι «ερυθρόλευκοι» θα δουν με ποιον αντίπαλο θα πέσουν στην επόμενη φάση, αποκλείοντας την ελβετική ομάδα στις αναμετρήσεις της 9ης και της 16ης Αυγούστου.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Ολυμπιακός δεν θα μάθει απευθείας τον αντίπαλό του όπως έγινε στην περίπτωση της Λουκέρνης. Στην κληρωτίδα θα μπουν και στο γκρουπ των ισχυρών και σε εκείνο των ανίσχυρων ζευγάρια ομάδων. Η κατάταξή τους, ο διαχωρισμούς δηλαδή σε «δυνατούς» και «αδύνατους» έχει να κάνει με τη θέση που έχει η ομάδα ανά ζευγάρι με τον υψηλότερο συντελεστή στη βαθμολογία της UEFA.

Στην κλήρωση που θα γίνει, λοιπόν, τη Δευτέρα στη Νιόν της Ελβετίας θα βγει ένα ζευγάρι ως αντίπαλος για τον Ολυμπιακό, στο δρόμο για την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Με τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις να είναι ορισμένο να διεξαχθούν στις 23 και τις 30 Αυγούστου, αντίστοιχα.