Σε δέκα μέρες η αποστολή του Ολυμπιακού επιστρέφει στην Ελλάδα και το ιδανικότερο σενάριο για τον Πέδρο Μαρτίνς θα ήταν να έχει τον... αντι-Μεριά, τον Γουίλιαν Αράο και τον Χασάν μέσα στην εβδομάδα.

Η κατάσταση είναι λίγο – πολύ γνωστή σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταγραφές υποθέσεις. Αυτό που θα ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς είναι να έχει τις επόμενες μέρες στην προετοιμασία τον... αντι-Μεριά (σ.σ. ο Τυνήσιος πιθανότατα πάει σε ομάδα του Κατάρ), τον Γουίλιαν Αράο (σ.σ. παραμένει ακόμα η απόσταση με την Φλαμένγκο) και τον Αχμέντ Χασάν ή Κόκα (σ.σ. η υπόθεσή του οδεύει προς το να έχει αίσιο τέλος).

Δηλαδή έναν στόπερ, έναν χαφ και έναν επιθετικό. Πλέον, μπαίνει ο Ολυμπιακός στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για τον προκριματικό του Europa League στις 9 και στις 16 Αυγούστου.

Και το λέμε αυτό, γιατί από την Τετάρτη (18/7) αρχίζουν τα πιο δυνατά φιλικά για τους "ερυθρόλευκους", καθώς αντιμετωπίζει την Σιντ Τρούιντεν. Εώς και την Έουπεν τα παιχνίδια δεν είχαν τόσο υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Από τώρα και στο εξής όμως τα δεδομένα αλλάζουν και θα αρχίσει ο Μαρτίνς να "μοντάρει" την ομάδα...

Η αλήθεια είναι πώς η εξέλιξη της υπόθεσης του Μεριά είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει κατά κάποιο τρόπο τα πλάνα του Μαρτίνς, καθώς τον περίμενε από το Σάββατο (14/7) στο Βέλγιο.