Τη σιγουριά και την πεποίθησή του πώς ο Ολυμπιακός θα είναι έτοιμος όταν πρέπει, δηλαδή στις 9 Αυγούστου που ξεκινούν οι επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις, εξέφρασε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το τέλος του φιλικού με την Σεντ Τρούιντεν. Ο προπονητής του Ολυμπιακού σημείωσε πώς η προετοιμασία προχωράει και πώς τώρα μπαίνει στη φάση που οι παίκτες θα παίρνουν 90λεπτο για να αποκτήσουν ρυθμό.

Με τον Πορτογάλο τεχνικό να τονίζει αρχικά: «Πιστεύω ότι μπήκαμε καλά στο παιχνίδι, απλά όλη η ομάδα πέρασε 15 λεπτά που έριξε τον ρυθμό της και ο αντίπαλος μας σε εκείνο το σημείο είχε ευκαιρίες να βάλει και άλλα γκολ, αλλά η αλήθεια είναι ότι είχαμε και εμείς ευκαιρία από λάθος δικό τους να σημειώσουμε γκολ και εκεί θα μπορούσαμε να είχαμε αλλάξει το παιχνίδι.

Όμως στο τέλος του αγώνα, στα 20-25 λεπτά, ανοίξαμε το παιχνίδι και είχαμε τον κύριο έλεγχο του αγώνα. Αλλά δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι οι βέλγικες ομάδες είναι έτοιμες για να αρχίσουν το πρωτάθλημά τους, ενώ εμείς είμαστε σε στάδιο προετοιμασίας και μπαίνουμε σιγά-σιγά στη φάση που οι ποδοσφαιριστές μας θα παίζουν από 90 λεπτά, για να ανεβάζουμε τον ρυθμό και να είναι έτοιμοι όταν θα αρχίσει η χρονιά».

Στη συνέχεια δέχθηκε ερώτηση για τη δήλωση που έκανε πώς μπορούν όλοι μαζί να γράψουν ιστορία και επισήμανε: «Δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, γιατί ο Ολυμπιακός έχει ήδη μία πλούσια και σημαντική ιστορία. Εμείς απλά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να προσθέσουμε το δικό μας κομμάτι στην ιστορία της ομάδας».

Όσον αφορά στο επόμενο, δύσκολο φιλικό με την Γκενκ ανέφερε: «Δεν σκεφτόμαστε τον αντίπαλο, σκεφτόμαστε το κάθε παιχνίδι ως φιλικό προετοιμασίας. Σίγουρα θέλουμε να ανεβάσουμε τον βαθμό δυσκολίας γιατί πρέπει να είμαστε έτοιμοι στις 9 Αυγούστου στα πρώτα προκριματικά και αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνει η ομάδα, να είναι έτοιμη. Πρέπει να καταλάβετε ότι κάποιοι παίκτες μας είναι κουρασμένοι, αλλά αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα και είναι λογικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα είμαστε έτοιμοι στις 9 Αυγούστου στα προκριματικά, για να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ».

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός υπογράμμισε: «Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αντιπροέδρου της ομάδας και σε όλη την οικογένεια του Ολυμπιακού».