Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στον ώμο και τόνισε πως είναι πολύ κοντά στην επιστροφή του.


Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Λεονάρντο Κούτρης στην κάμερα της Nova:
Για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση μετά τον τραυματισμό: 
«Ήταν ένα διάστημα τριών μηνών που ήταν πολύ δύσκολο και πρωτόγνωρο για εμένα γιατί πρώτη φορά είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και ελπίζω να είναι και ο τελευταίος. Με τη βοήθεια του κύριου Θέου και όλου του ιατρικού τιμ καταφέραμε και γυρίσαμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και καλύτερα. Γιατί το σημαντικό ήταν να γυρίσω στο 100%. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι πίσω με την ομάδα. Θεωρώ πως δεν είμαι ακόμη στο 100% στο επίπεδο που θέλω. Είμαι πολύ κοντά και κάθε μέρα θα έρχομαι στο επίπεδο της ομάδας».

Για την εικόνα του Ολυμπιακού: 
«Ξεκινήσαμε πολύ καλά. Δώσαμε ένα γκολ στον αντίπαλο από δικό μας λάθος, στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας, αλλά θεωρώ πως λεπτό με λεπτό βελτιωθήκαμε και πιστεύω ότι ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς αυτό το παιχνίδι για να δούμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι».

Για την πίεση ψηλά: 
«Είναι μια εντολή του κόουτς αυτό ώστε να πιέσουμε εκεί που χάνεται η μπάλα. Θέλει όταν χάνουμε τη μπάλα να πιέζουμε και να την κερδίζουμε ξανά».
Για το πρώτο επίσημο ματς: 
«Είμαι 100% σίγουρος πως η ομάδα θα είναι σε πολύ καλό επίπεδο τότε».