Τρία διαφορετικά συστήματα χρησιμοποίησε ο Πέδρο Μαρτίνς στο σημερινό, πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού απέναντι στη Βάτενς.

Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν το ματς με 4-3-3. Στην εστία ήταν ο Χουτεσιώτης, δεξί μπακ ο Ελαμπντελαουί, αριστερό ο Νικολής και στόπερ ο Βούκοβιτς με τον Ένγκελς. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν ο Μπουχαλάκης με τον Καμαρά και μπροστά τους, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Φορτούνης. Δεξιά έπαιξε ο Μανθάτης, αριστερά ο Βρουσάι και στην κορυφή ο Μάνος.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-4-2 και ολοκλήρωσε με 3-5-2. Πάμε να δούμε πώς έπαιξε κάθε ένα από αυτά τα δύο... Τερματοφύλακας ήταν ο Γιαννιώτης. Η τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά, σε αυτό το 4-4-2, ήταν οι Σάλιακας, Ρομαό, Νικολάου και Τσιμίκας. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Καμαρά με τον Ανδρούτσο, δεξιά ο Πάρντο, αριστερά ο Βέργος και δίδυμο μπροστά ο Τζούρτζεβιτς με τον Γκερέρο.

Προς το τέλος του αγώνα, δηλαδή για λίγα λεπτά, το σύστημα μετατράπηκε σε 3-5-2. Η τριάδα πίσω ήταν οι Σάλιακας, Νικολάου, Τσιμίκας, οι δύο αμυντικοί μέσοι ο Ρομαό με τον Ανδρούτσο, με τον Καμαρά να παίζει πιο μπροστά, δεξιά ήταν ο Πάρντο, αριστερά ο Βέργος και στην κορυφή οι Τζούρτζεβιτς, Γκερέρο