Το πλάνο των προπονητών σε ό,τι αφορά την προετοιμασία των ομάδων ποικίλει. Αλλά το ζήτημα είναι ότι οι προπονητές από την Ιβηρική χερσόνησο (Ισπανοί και Πορτογάλοι) έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Δίνουν μεν βάρος στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, αλλά το «μενού» περιλαμβάνει και μπάλα από νωρίς. Είναι χαρακτηριστικό πώς αυτό περιμένει τους «ερυθρολεύκους» από το ξεκίνημα.
Από Δευτέρα που ξεκινούν οι προπονήσεις για τους παίκτες του Ολυμπιακού υπό τις οδηγίες του Πέδρο Μαρτίνς, το πλάνο θα έχει και μπάλα. Δεν γίνεται να μην είναι κι αυτό μέρος του προγράμματος από την αφετηρία της προετοιμασίας. Εξάλλου, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν προγραμματίσει αρκετές διπλές προπονήσεις στο Ρέντη για την εβδομάδα που ξεκινά από τη Δευτέρα.
Διότι ο χρόνος πιέζει και ο ίδιος ξέρει πώς θα πρέπει ως τις 9 Αυγούστου που είναι το πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού, θα πρέπει να έχει περάσει στους παίκτες του, τόσο τη δική του φιλοσοφία όσο και τα «θέλω» του. Να τους βάλει στο κλίμα και να μπορέσει να τους κάνει να αφομοιώσουν το ταχύτερο δυνατόν τις δικές του ιδέες.