Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού το τόνιζαν εκνευρισμένοι πριν το ημίχρονο ακόμα του 1ου τελικού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. Οι διαιτητές ξεπέρασαν τον εαυτό τους και γράψανε τελικά ιστορία. Μιλάμε για παγκόσμιο φαινόμενο…
Από το 25΄ της αναμέτρησης οι βολές ήταν 22 για τον Παναθηναϊκό και… 0 για τον Ολυμπιακό. Το διανοείστε; Από το 40-47 του Ολυμπιακού, που σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που κυνηγούσε το σκορ και είχε ανεβάσει την πίεσή του ψηλά, οι «πράσινοι» πήγαιναν στις βολές.
Ακόμα ένα εκπληκτικό στοιχείο είναι πως ο Παναθηναϊκός το 1ο φάουλ στο 4ο δεκάλεπτο το πήρε στα μισά της περιόδου. Συγκεκριμένα στο 5.06 του αγώνα στον Καλάθη με το σκορ στο 57-63. Κυνηγάει ο Παναθηναϊκός στο σκορ και θέλει να μειώσει και να προσπεράσει; Φάουλ μόνο ο Ολυμπιακός, ποτέ ο Παναθηναϊκός.
Εδώ σε μία φάση μόνο ο Σίνγκλετον έκανε δύο φορές βήματα και δεν σφυρίχτηκαν μπροστά στο πρόσωπο του Παναγιώτου. Το 4ο φάουλ του Πρίντεζη δεν έγινε ποτέ. Καλά έραψε ιστορία κι αυτός. Τρία φάουλ πριν καν συμπληρωθεί το 1ο δεκάλεπτο.
Ο Τζέιμς κτυπάει τον Μάντζαρη, το ίδιο μετά ο Έλληνας γκαρντ του Ολυμπιακού αλλά… δίνεται το 2ο φάουλ και όχι το πρώτο του Αμερικανού του Παναθηναϊκού. Μπαίνει φορτσάτος ο Ρόμπερτς στο ματς; Δύο φάουλ μέσα σε… 30΄΄.

Κωμικοτραγικές καταστάσεις, οι οποίες όμως δεν επηρέασαν τους παίκτες που με πλάνο και στόχο έφτασαν στη νίκη!