Αρχικά να ξεκινήσουμε με τα της Πορτογαλίας και Βραζιλίας. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε να φέρει 3-4 παίκτες της εμπιστοσύνης του για τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό. Παίκτες όπως για παράδειγμα τον 21χρονο στόπερ, αμυντικό και κεντρικό χαφ Αντρέ Πεντρόσα. Στην Πορτογαλία τα ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μαρτίνς έχει κάνει κρούσεις για παίκτες για καίριες θέσεις (σ.σ. άμυνα, κέντρο και επίθεση) και ακόμα και μες στο επόμενο δεκαήμερο και αφότου θα έχει ολοκληρωθεί και η τελευταία αγωνιστική μπορεί να προκύψουν απαντήσεις και εξελίξεις.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΡΟΣΤΕΡ, ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
Εδώ και μέρες διαρρέεται και γράφεται πως οι περισσότεροι παίκτες του υπάρχοντος ρόστερ θα αποτελέσουν παρελθόν. Πόσο εύκολο όμως είναι όμως; Ο Ολυμπιακός φέτος είχε δύο μεγάλα αβαντάζ. Το ένα ότι είχε την προοπτική του Champions League και το άλλο πως προσέφερε μεγάλα συμβόλαια. Συμβόλαια από 900.000 και πάνω. Άλλωστε τα έχουμε καταγράψει και τα έχετε διαβάσει ξανά. Δεν είναι εύκολο να φύγουν παίκτες όπως ο Οφόε για παράδειγμα με συμβόλαιο στο 1,3 εκατ. ευρώ και αξιώσεις του Ολυμπιακού στα 4 ή 5 εκατ. ευρώ. Και φυσικά δεν είναι η μόνη περίπτωση. Άρα λοιπόν πρωτίστως θα ξεκαθαριστεί πόσοι επακριβώς και ποιοι θα φύγουν και με τι καθεστώς (σ.σ. πώληση ή δανεισμός) και μετά θα προκύψουν οι ανάγκες και τα... θέλω για το έμψυχο υλικό της νέας χρονιάς.

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΦΟΡΤΟΥΝΗ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΙΘΑΝΗ Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ, ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑΧΤΣΙΔΗ
Ο Πέδρο Μαρτίνς σε αντίθεση με τα όσα μπορεί να αναφέρονται έχει σε εκτίμηση την τεχνική και την ποιότητα του Κώστα Φορτούνη. Θεωρεί πως με σωστή δουλειά και προπόνηση θα βρει τον δρόμο του και θα βοηθήσει πολύ. Ωστόσο το φετινό καλοκαίρι - όπως έχουμε τονίσει ξανά - παραμένει εξαιρετικά κρίσιμο για τον διεθνή άσο και μπορεί να φέρει μεταγραφή. Μεταγραφή για Γερμανία ή αλλού... Από την Γερμανία πάντως για τον Φορτούνη υπάρχει ξανά ενδιαφέρον. Όσο για τον Ταχτσίδη τα πράγματα συνεχίζουν να είναι πιο δύσκολα από ποτέ αλλά το θέμα του θα κριθεί οριστικά στο προσεχές διάστημα.
 
Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΡΤΙΝΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ
Ο Πέδρο Μαρτίνς εκτός από φιλόδοξος προπονητής είναι πολύ εργατικός αλλά και λάτρης της αφοσίωσης και της πειθαρχίας. Από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μία τάση να αλλάξει τα πράγματα. Δύο παραδείγματα; Ότι το κέντρο αποφάσεων για τις Ακαδημίες μεταφέρεται στην πρώτη ομάδα. Επίσης ότι τα... κοψίματα στο ρόστερ θα γίνουν το πρώτο δεκαήμερο της προετοιμασίας και δεν θα περιμένει το Ζέεφελντ ή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Θέλει να δουλέψει ως επί το πλείστον με παίκτες που θα υπολογιζει. Τουλάχιστον για το πιο μεγάλο μέρος της προετοιμασίας του Ολυμπιακού. Παράλληλα ο Πορτογάλος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υπέρ των πολύ μεγάλων και ριζικών αλλαγών. Θέλει ένα μέρος του ρόστερ να μείνει ως έχει.
 
Σχετικά με τα συμβόλαια, που είναι κάτι στο οποίο επίσης έχουμε σταθεί ξανά, τα πράγματα αλλάζουν. Δεν θα υπάρχουν πια συμβόλαια άνω του 1 εκατ. ευρώ ή της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ. Ο πήχης χαμηλώνει ως προς αυτό το κομμάτι και για κάθε παίκτη θα υπάρχει η ανάλογη αξιολόγηση για το τι αξίζει και τι έχει. Η εποχή που ο Ολυμπιακός χρυσοπλήρωνε παίκτες σαν τον Εμενίκε του 1,5 και πλέον εκατ. ευρώ ή τον Οφόε του 1,3 εκατ. ευρώ ανήκουν στο παρελθόν...

Ολόκληρο το άρθρο στο gazzetta.gr