Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει σε εκτίμηση τους Ματέους Περέιρα και Έλντον Ράμος, δύο παίκτες που ανήκουν στη Σπόρτινγκ, αλλά εφέτος έπαιξαν δανεικοί σε Τσάβες και Γκιμαράες, αντίστοιχα.

Ολυμπιακός και Σπόρτινγκ Λισσαβώνας έχουν εξαιρετικές σχέσεις. Ο Πέδρο Μαρτίνς από την πλευρά του έχει σε τεράστια εκτίμηση δύο παιδιά της Σπόρτινγκ: Ο λόγος για τον Βραζιλιάνο Ματέους Περέιρα και τον Αφρικανό Έλντον Ράμος. Και οι δύο έπαιξαν δανεικοί φέτος σε Τσάβες και Γκιμαράες αντίστοιχα, ενώ κατά διαβολική σύμπτωση είναι και οι δύο εξτρέμ.

Αγωνίζονται σε μία θέση που οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απόκτηση του Λάζαρου, βρίσκονται στην αναζήτηση ακόμη δύο ποδοσφαιριστών για την ενίσχυση των «φτερών» της επίθεσης. Στα σοβαρά της υπόθεσης, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι και οι δύο ποδοσφαιριστές παραχωρούνται από τα «λιοντάρια» της Λισσαβώνας.

Ο Ράμος δεν θέλει να επιστρέψει ούτως ή άλλως στο «Ζοσέ Αλβαλάδε», έχοντας ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ. Ο Περέιρα από την πλευρά του βλέπει ότι δεν υπάρχει χώρος για να βρει θέση στο ρόστερ της ομάδας του Ζεσούς τη νέα σεζόν. Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι και οι δύο θα έβλεπαν με καλό μάτι την προοπτική του Ολυμπιακού. Ειδικά ο Ράμος που έχει συνεργαστεί με τον Μαρτίνς σε Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες.


Οι «ερυθρόλευκοι» αν αποφασίσουν να κινηθούν για μία από αυτές τις δύο περιπτώσεις ή και για τις δύο, γνωρίζουν ότι θα υπάρξει σημείο επαφής με την Σπόρτινγκ. Στο μεταξύ, οφείλουμε να τονίσουμε ότι στην Πορτογαλία έλεγαν πώς ο Ολυμπιακός εξετάζει κι άλλον έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας της Λισσαβώνας. Ο λόγος για τον 22χρονο υψηλόσωμο χαφ (παίζει και στόπερ) Ζοάο Παλίνια, ο οποίος έχει μόλις 8 συμμετοχές φέτος. Σε γενικές γραμμές η Σπόρτινγκ «παίζει» γερά στο ερυθρόλευκο ρεπορτάζ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο τέλος θα αποκτηθεί παίκτης από εκεί.