Εδώ και αρκετές ημέρες στο Νησί υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα αναφορικά με τον Ολυμπιακό και τον Άμπελ Ερνάντες. Τον 27χρονο επιθετικό της Χαλ που μένει ελεύθερος, καθώς λήγει το συμβόλαιό του με τον αγγλικό σύλλογο. Στην πατρίδα του, την Ουρουγουάη άρχισαν να ασχολούνται «δυνατά» με το θέμα και το ενδιαφέρον του Θρύλου για τον ποδοσφαιριστή.
Σε αρκετά ΜΜΕ της χώρας της Νότιας Αμερικής γίνεται αναφορά στο θέμα και την πρόθεση του Ολυμπιακού να μπει στο «παιχνίδι» για τον Ερνάντες. Στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «El Pais» και πιο συγκεκριμένα στο «Ovación», δηλαδή το τμήμα της για τα αθλητικά δρώμενα, υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ για την υπόθεση.
Σημειώνοντας πώς και η Σέλτικ έχει δείξει ενδιαφέρον, αλλά ο παίκτης απάντησε αρνητικά στην πρόταση που είχε δεχθεί από τους «Κέλτες». Επισημαίνεται ακόμα ότι οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μπει στο κόλπο για τον παίκτη, εκτιμώντας παράλληλα πώς θα μπορούσε να αποτελέσει τη νέα χρονιά μαζί με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ, το επιθετικό δίδυμο του Ολυμπιακού!