Στις 31 Μαρτίου η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού έγραψε ιστορία, κατακτώντας το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία του συλλόγου. Στην πρώτη μάλιστα διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε, στο Final 4 του Καρπενησίου.
Οι αδερφές Πλευρίτου (σ.σ.: Μαργαρίτα, Ελευθερία και Βάσω) μετά την επιστροφή της ομάδας από την πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας μίλησαν στο gavros.gr για την ιστορική αυτή κούπα. Αναφέρθηκαν στο Final 4 του Len Trophy το οποίο έρχεται τις επόμενες ημέρες (13-14 Απριλίου), αλλά και στους τελικούς του πρωταθλήματος οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα είναι για μια ακόμα φορά κόντρα στη Βουλιαγμένη.
Παράλληλα δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε ένα σπουδαίο επίτευγμα των «ερυθρολεύκων». Με την κατάκτηση του τροπαίου στο Καρπενήσι, έγιναν η πρώτη ομάδα η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο σε όποια διοργάνωση κι αν έχει αγωνιστεί.

Κατακτήσατε τον μοναδικό τίτλο που σας έλειπε, αυτόν του Κυπέλλου Ελλάδας. Έχετε συνειδητοποιήσει τι έχετε καταφέρει;
Ελευθερία Πλευρίτου: «Την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώσαμε το Κύπελλο στο Final 4, βγήκαμε πρώτες και νομίζω ότι είναι μια ιστορική διάκριση γιατί είμαστε οι πρώτες στη γυναικεία υδατοσφαίριση που κατακτούμε το Κύπελλο».
Μαργαρίτα Πλευρίτου: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που έγινε αυτός ο θεσμός του Κυπέλλου γιατί θέλαμε πάρα πολύ να γίνει και στο γυναικείο πόλο όπως υπάρχει και στο αντρικό πόλο. Για να κατακτήσουμε ακόμα έναν τίτλο».
Βάσω Πλευρίτου: «Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να γίνουμε η πρώτη γυναικεία ομάδα που έχει κατακτήσει Κύπελλο σε κάθε διοργάνωση που έχει πάρει μέρος».

Ολη η συνέντευξη στο gavros.gr