Η Σάλκε δείχνει αποφασισμένη να πάρει τον Γερμανό άσο του Ολυμπιακού και την ίδια στιγμή στο λιμάνι δεν θα ήταν αρνητικοί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τα πράγματα με τον Μάρκο Μάριν είναι λίγο - πολύ ξεκάθαρα. Κανένας δεν αμφισβήτησε το ταλέντο του. Κανένας δεν μίλησε αρνητικά για την ποιότητά του ως ποδοσφαιριστής. Έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε εκείνο το νικηφόρο σερί του Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου, ήταν ο άνθρωπος των κρίσιμων στιγμών, ο άνθρωπος που όταν έκαιγε η μπάλα με μία του ενέργεια χάριζε το τρίποντο στους "ερυθρόλευκους".
Βέβαια, το έπραττε απέναντι σε ομάδες τύπου Κέρκυρας ή Παναιτωλικού, καθώς στα μεγάλα ματς ήταν εξαφανισμένος. Στην Τρίπολη για παράδειγμα ο Όσκαρ Γκαρθία βγήκε από τα ρούχα του όταν είδε την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε μία αντεπίθεση του Αστέρα που προήλθε από δική του γκάφα. Για αυτό τον έβγαλε άρον-άρον στο ημίχρονο.
Για τον Μάρκο Μάριν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί το καλοκαίρι. Το σίγουρο είναι ότι η Σάλκε θα κυνηγήσει την υπόθεσή του. Λέγεται ότι έχει κάνει ήδη μία πρώτη κρούση και δέχτηκε αρνητική απάντηση από τους Πειραιώτες.

Οι "ανθρακωρύχοι" του Γκελζενκίρχεν δεν φαίνονται προς το παρόν διατεθειμένοι να τα παρατήσουν. Έχουν εξασφαλίσει και τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Champions League και θεωρούν ότι με κάποιον τρόπο θα πιέσει και ο Μάριν τον Ολυμπιακό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Σάλκε.

Βέβαια, ο Μάρκο από την πλευρά του δεν έχει εκφράσει την παραμικρή τάση αποχώρησης από το λιμάνι. Πρόσφατα σε μία συνέντευξή του σε γερμανικό Μέσο είχε τονίσει ότι θέλει να συνεχίσει στον Ολυμπιακό.
Όπως και να 'χει πάντως, αναμένεται ένα θερμό καλοκαίρι για τον Μάριν. Το συμβόλαιό του εκπνέει το καλοκαίρι του 2019. Οπότε, σε τέτοιες περιπτώσεις δύο πράγματα συμβαίνουν.
Είτε θα του ανανεώσει το συμβόλαιο ο σύλλογος (σενάριο που μοιάζει σχεδόν απίθανο), είτε θα τον πουλήσει για να μην τον χάσει ελεύθερο του χρόνου. Και μην ξεχνάμε ότι ο Μάριν έχει και ένα συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, που πιθανότατα θα παίξει τον ρόλο του στις τελικές αποφάσεις που θα παρθούν.
Η Σάλκε λοιπόν θα ξανακάνει την κίνησή τους. Ακούγεται ότι οι απαιτήσεις του Ολυμπιακού είναι κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πηγές από την Γερμανία. Προφανώς με ένα τέτοιο ποσό θα το συζητούσε ο πρωταθλητής Ελλάδας. Άλλο όμως τα λόγια και διαφορετικό οι πράξεις. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ο Μάριν δεν θα πρέπει να αισθάνεται ότι έχει "κλειδωμένη" τη θέση του στο ρόστερ του νέου Ολυμπιακού.