Αρκετά κρύα μέρα και βροχερή η Τετάρτη στο Κάουνας. Μαύρος ο ουρανός αλλά οι Λιθουανοί… ακόμα πανηγυρίζουν. Μαζεύτηκαν ξημερώματα από τις παμπ  που άδειασαν κιλά μπύρας και τραγουδούσαν. Ζουν το όνειρό τους οι άνθρωποι και σε τελική ανάλυση… τον Ολυμπιακό κερδίζουν στη σειρά. Γι αυτό και κάποιοι (λίγοι) βγάζουν ένα μένος και μια ειρωνεία. Την ομάδα που παλεύει για το 7ο Final 4 στα τελευταία 10 χρόνια και όχι κάποια τυχαία ομάδα.
Εν πάση περιπτώσει… Όλα αυτά δεν ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι κλεισμένοι στο ξενοδοχείο τους όλη μέρα και το βράδυ (20:00) θα πάνε για προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο μέσα στο σύμπλεγμα της Zalgirio Arena καθώς στο κεντρικό γήπεδο έχει ice hockey και πάλι και μάλιστα παίζει και η Λιθουανία.
Η μέρα για τους «ερυθρόλευκους» περιελάμβανε πάρα πολύ συζήτηση και αρκετή ώρα βίντεο. Είδαν τα λάθη τους, είδαν τα όσα δεν έκαναν σωστά και αυτά που είχαν πει να κάνουν αλλά έκαναν ακριβώς τα αντίθετα, οι επισημάνσεις και οι φορές που σταμάτησε ο κόουτς το βίντεο ήταν πολλές και γενικά η ανάλυση της τακτικής πήρε αρκετή ώρα.
Πέραν του βίντεο, οι «ερυθρόλευκοι» που έχουν πρόβλημα έκαναν θεραπεία καθώς στο ξενοδοχείο τους έχει κλειστεί μία αίθουσα μόνο γι αυτόν τον λόγο. Έχουν καταπονηθεί, ο Παπανικολάου για παράδειγμα σας μεταφέραμε ότι έμπαινε στο πούλμαν μετά τον αγώνα κουτσαίνοντας και αυτό είναι ένα ακόμα θέμα διαχείρισης.