Ο Βασίλης Σπανούλης εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στην πρώτη θέση των κορυφαίων πασέρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Αυτό, ωστόσο, δεν τον απασχολεί τη δεδομένη χρονική στιγμή, όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στα «Νέα».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού υπογράμμισε ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθάει την ομάδα του να κερδίζει, ενώ επισήμανε για ακόμη μία φορά για την αγάπη του για το μπάσκετ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως είναι ψυχάκιας με το μπάσκετ.
Πιο συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ανέφερε:
Για το γεγονός ότι βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας με τις περισσότερες ασίστ στην Ευρωλίγκα:
«Ήξερα ότι χρειαζόμουν τέσσερις ασίστ για να ανέβω στην πρώτη θέση, αλλά δεν τις μετρούσα κιόλας. Δεν με νοιάζουν τα ρεκόρ αυτά καθαυτά, αλλά το τι φέρνουν στην ομάδα. Θα ασχοληθώ με τα ατομικά επιτεύγματά μου όταν βγω στη σύνταξη και δεν θα έχω τι άλλο να κάνω».
Για την τελειομανία του:
«Δεν θα μπορούσα να ζήσω με το εάν και εφόσον, γι΄ αυτό κάνω βουρ στον πατσά. Είμαι ψυχάκιας με το μπάσκετ και ακόμη και τώρα μπαίνω στο γήπεδο σαν αν είναι η πρώτη φορά ή σαν να παίζω το τελευταίο ματς της ζωή μου. Όταν κοιτάζω τη στατιστική του αγώνα το βλέμμα μου πηγαίνει στη στήλη με τα λάθη. Αυτά παρατηρώ πρώτα, ύστερα τα ριμπάουντ, μετά τις ασίστ και στο τέλος τους πόντους».
Για τα λάθη κόντρα στην ΑΕΚ:
«Υπολογίζω ότι ως γκαρντ σε κάθε αγώνα καλούμαι να διαχειριστώ 60-70 μπάλες, χώρια η πίεση που δέχομαι από τους αντιπάλους σε κάθε κατοχή. Θεωρώ λογικό το να κάνω λάθη, αρκεί να μην αποβαίνουν μοιραία, άλλωστε και ο Στιβ Νας που τον είχα πρότυπο ήταν πρώτος και στις δύο κατηγορίες. Και στις ασίστ και στα λάθη. Ή μήπως πάνε πίσω ο Τζέιμς Χάρντεν και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς».