Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, Μίλαν Τόμιτς, μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι της NOVA σχολίασε για την ήττα στη Λιθουανία:
«Το πρώτο είναι το τρίποντο της Ζαλγκίρις, στο πρώτο μέρος είχε 84% στα δίποντα. Δεν υπήρχε βοήθεια, δεν υπήρχε το ροτέισον. Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πολύ κακό αμυντικά. Η επίθεση μας δεν διάβασε ούτε μια φορά την άμυνα της Ζαλγκίρις στα υπόλοιπα δεκάλεπτα.
Λέγαμε που να χτυπήσουμε και η μπάλα πήγαινε αντίθετα. Τα επιθετικά ριμπάουντ ήταν πολλά. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι, θέλω να σταθώ σε αυτό. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι, να βρούμε την ψυχική δύναμη και να νικήσουμε. Δεν έχει σημασία η διαφορά. Πρέπει ο καθένας να σκεφτεί πρώτα με τον εαυτό του και μετά ομαδικά, να τα βάλουμε κάτω.
Δεν παίζει κανένα ρόλο που χάσαμε 4 φορές και κερδίσαμε 1. Αυτά είναι για τις στατιστικές. Στο Final 4 θα το πει κανείς αυτό; Με κάποιες λεπτομέρειες, επιθετικά πρέπει να δούμε τα λάθη μας και μήπως και βάλουμε και κάτι καινούριο. Σε ένα τέτοιο γήπεδο σε τέτοια ατμόσφαιρα χρειάζεσαι 12 παίκτες. Όποιος είναι έτοιμος πρέπει να ξεχνά τον πόνο, αλλιώς δεν πρέπει να παίζει. Και σήμερα έκαναν ενέσεις. Ο Πρίντεζης, ο Μπόγρης και ο Μιλουτίνοφ, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία».
Όσον αφορά τα πολλά λάθη των «ερυθρόλευκων», δήλωσε: «Μέσο όρο έχουμε 14 λάθη στη σειρά με την Ζαλγκίρις, είναι πάρα πολλά. Σε τέτοια ματς-τελικούς δεν έχεις δικαίωμα να το κάνεις αυτό. Πρέπει να παίζουμε πιο γρήγορα και να βρίσκουμε εύκολα καλάθια.
Ο καθένας πρέπει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, όχι μόνο σωματικά. Το μπάσκετ παίζεται με το μυαλό. Δεν διαβάσαμε καλά, και η άμυνα της Ζαλγκίρις είναι προβλέψιμη».