Μέσα σε μία χρονιά που πολλά πράγματα δεν έχουν πάει καλά, ο Σίλβιο Προτό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη του Ολυμπιακού από τη φετινή χρονιά.
Ο Βέλγος τερματοφύλακας του Θρύλου με το πάθος και τη ψυχή που βγάζει σε κάθε ματς εντός του αγωνιστικού χώρου έχει αναγκάσει όλον τον κόσμο της ομάδας να τον σέβεται και να τον αποθεώνει για την προσφορά του στο σύλλογο.
Ο Προτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και σε όλους τους συμπαίκτες του ενόψει της συνέχειας, με τους Πειραιώτες να οφείλουν να τα δώσουν όλα για να διεκδικήσουν ότι καλύτερο από τη φετινή χρονιά.
Ο έμπειρος γκολκίπερ αποτελεί έναν πραγματικό ηγέτη ο οποίος αγωνίζεται για τη φανέλα και τον κόσμο της ομάδας στην οποία αγωνίζεται, δείχνοντας πως πρέπει να παίζουν και όλοι οι συμπαίκτες του.
Μάλιστα, είναι από τους πρώτους που προσπαθούν να ωθήσουν τους παίκτες του Ολυμπιακού τώρα που η ομάδα περνάει ένα δύσκολο φεγγάρι, ενώ δεν σταματά να δίνει συμβουλές στους μικρούς συμπαίκτες, όπως τον Χουτεσιώτη, Σκαφίδα, Ίβουσιτς, οι οποίοι αγωνίζονται στην ίδια θέση με εκείνον και θα πρέπει να βαδίσουν στα βήματα του Βέλγου.