O Όσκαρ Γκαρθία μίλησε στη NOVA για την επανέναρξη του Πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο, μίλησε για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε λόγο για πολιτικά συμφέροντα, ενώ αναφέρθηκε στο ματς με τον Λεβαδειακό.


Για πολλά θέματα μίλησε στη NOVA ο Όσκαρ Γκαρθία. Ο Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έκανε λόγο για πολιτικά συμφέροντα, χωρίς να θέλει να επεκταθεί περισσότερο, μίλησε για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, για την ομάδα του, αλλά και για το ματς με τον Λεβαδειακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός:
Για την δυσκολία να βρει ρυθμό η ομάδα μετά την διακοπή: "Εμείς συνεχίσαμε τις προπονήσεις και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε ρυθμό σα να παίζαμε κανονικά αγώνα αλλά ήταν δύσκολο γιατί δουλεύαμε με μόνο 10 ή 11 παίκτες επειδή οι περισσότεροι έλειπαν για υποχρεώσεις με την Εθνική τους ομάδα".
Για την απόφαση της Κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα: "Αυτές τις αποφάσεις τις παίρνουν άλλοι άνθρωποι, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, νομίζω ότι άργησαν να πάρουν κάποια απόφαση το καλό είναι όμως ότι θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα".

Για το αν είναι εύκολο να κρατήσει η ομάδα ρυθμό, μέσα από τις προπονήσεις:"Εύκολο δεν είναι, αλλά αυτό πρέπει να γίνει, αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές μου γιατί είναι επαγγελματίες, δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο αν δεν έχεις ένα υψηλό επίπεδο στις προπονήσεις, εγώ είμαι ευχαριστημένος από την δουλειά των ποδοσφαιριστών μου".
Για το αν τον πήραν τηλέφωνο από την Ισπανία για την κατάσταση που επικρατεί:"Όχι μόνο από την Ισπανία, από την Αγγλία την Πορτογαλία, το Ισραήλ, όλοι ήθελαν να μάθουν τι έγινε, θέλω να τελειώσει και να παρθεί μια απόφαση αυτό και α συγκεντρωθώ στην δουλειά μου γιατί αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει".
Για το τι θα πρότεινε στην Πολιτεία αν τον ρωτούσε: "Δεν θα σας απαντήσω, γιατί δεν θα με ρωτήσουν ποτέ".
Για το τι πρέπει να γίνει: "Και στην Αγγλία οι οπαδοί είναι, ένθερμοι είναι και στο Ισραήλ όλες οι χώρες αντιμετωπίζουν τα δικά τους προβλήματα, νομίζω οι ξένοι πρέπει να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις".
Για το πόσο χρόνο παίρνει στην Αγγλία για να βγει μια απόφαση: "Δεν ξέρω αλλά πιστεύω ότι θα γινόταν για να γίνει κάτι γρήγορα, στην Ελλάδα υπάρχουν και άλλα πολιτικά συμφέροντα, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για αυτό γιατί δεν δουλεύω για την Κυβέρνηση αλλά για τον Ολυμπιακό. Μπορώ να σας δώσω συμβουλές για πράγματα που γνωρίζω, για πράγματα που γίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο".
Για το ματς με τον Λεβαδειακό: "Η αλήθεια με έχει εκπλήξει η πορεία του Λεβαδεακού είναι μια καλή ομάδα με γρήγορους παίκτες στα άκρα και θα μας δημιουργήσει αρκετά προβλήματα, αλλά εμείς είμαστε Ολυμπιακός και κοιτάζουμε".
Για το που μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός με το 5Χ5: "Το πρόγραμμα δεν εξαρτάται από εμάς αλλά από τα αποτελέσματα των άλλων, εμείς μπορούμε να ελέγξουμε τα δικά μας αποτελέσματα και να περιμένουμε και των άλλων".
Για την αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας: "Εξαρτάται από την κατάσταση που θα βρεθούν οι Διεθνής ο Ίγκορ έχει κάποια προβλήματα, αλλά τα ξεπερνάει και εκεί θα κριθεί στην κατάσταση των Διεθνών".
Για το ματς με τον Πλατανιά: "Είδαμε πράγματα σε εκείνο το παιχνίδι που μας άρεσαν αυτό το παιχνίδι μπορεί να γίνει οδηγός για τη συνέχεια, ήμασταν καλοί με την μπάλα κάτω και αυτό μας άρεσε και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε".
Για την παρουσία του Μάρτινς: "Φυσικά έχει να κάνει γνωρίζουμε την ποιότητα του Αντρές και του Ταχτσίδη, πρέπει να τα δώσουμε όλα στα τελευταία πέντε παιχνίδια, αλλά θα κριθεί από την κατάσταση των Διεθνών γιατί οι περισσότεροι έπαιξαν σχεδόν σε δύο παιχνίδια και θα δούμε πόσο μπορούν να βοηθήσουν και σε τι κατάσταση θα είναι".
Για την παρουσία πολλών παικτών του Ολυμπιακού στην Εθνική Νέων: "Ο Ολυμπιακός όποτε είχε επιτυχία είχε Έλληνες παίκτες, αυτοί οι παίκτες ξέρουν την ομάδα, πιστεύω ότι μια Ελληνική ομάδα πρέπει να έχει Έλληνες παίκτες, μου αρέσει να δουλεύω με αυτά τα παιδιά γιατί καταλαβαίνουν το βάρος της φανέλας, από τη στιγμή που ήρθα ήταν έτοιμη η ομάδα, έδωσα ευκαιρία σε αυτά τα παιδιά, το κακό είναι ότι έχουμε τέσσερις παίκτες στην ίδια θέση και αυτό δεν είναι μόνο κακό για αυτά τα παιδιά, αλλά και για τους υπόλοιπους που προσπαθούν να κερδίσουν μι θέση στην εντεκάδα".