Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δηλώνει κλονισμένος από τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, που οδήγησαν στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί βρίσκεται στην πατρίδα του, για τις υποχρεώσεις με την εθνική Νορβηγίας. Ερωτηθείς για το ελληνικό ποδόσφαιρο και την κατάσταση που επικρατεί εδώ έκανε λόγο για χάος και αρρωστημένα πράγματα.

Μάλιστα, δεν δίστασε να κάνει και την αυτοκριτική για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού.
Για όλα όσα είδε στο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: «Είναι άρρωστο αυτό που συνέβη. Την προηγούμενη αγωνιστική ματαιώθηκε το δικό μας παιχνίδι και πλέον δεν υπάρχουν αγώνες εξαιτίας του περιστατικού. Είναι βαρετό, αλλά ελπίζω μετά τη διακοπή των αγώνων των εθνικών ομάδων, το πρωτάθλημα να αρχίσει ξανά. Ανυπομονώ να δω τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ. Είναι τελείως αρρωστημένο αυτό που συνέβη. Αγριες καταστάσεις, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Είναι αρρωστημένο».

Για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Επικρατεί χάος, ελπίζω να ηρεμήσουν όλα και να μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε σ' αυτό που ξέρουμε να κάνουμε, να παίζουμε ποδόσφαιρο δηλαδή. Ελπίζω οι φίλαθλοι να μπορούν να βλέπουν καλό ποδόσφαιρο και όχι αυτή την τρέλα». 
Για την φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό: «Είναι σκληρό. Έχουμε συνηθίσει να κυριαρχούμε και να νικάμε. Όταν δηλητηριάζεται αυτό, είναι δύσκολο. Οι απαιτήσεις είναι πολλές, η ομάδα δεν τα έχει πάει όσο καλά θα ήθελε, αλλά είμαστε μαχητές, δεν εγκαταλείπουμε. Θα δούμε πώς θα πάει, πολλά εξαρτώνται και από το τι θα γίνει με τους βαθμούς για τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Σίγουρα δεν έχουμε εγκαταλείψει την προσπάθεια». 
Για τον Όσκαρ Γκαρθία: «Ήρθε νέος προπονητής τον Ιανουάριο, όμως εμένα δεν με απασχολεί αυτό. Εγώ κάνω ό,τι μου πει ο προπονητής μου, όποιος και αν είναι αυτός. Ωστόσο, κάθε αλλαγή προπονητή σίγουρα έχει το κόστος της στην ομάδα. Κάθε φορά που έρχεται κάποιος, όλοι ξεκινούν από την αρχή. Πρέπει να του δείξεις ποιος είσαι και ότι αξίζεις να παίζεις. Έτσι συμβαίνει πάντα. Είμαι χαρούμενος που είμαι υγιής τώρα και μπορώ να παίζω».