Περιοδεία είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο στην Ασία η Κολομβία. Στην αποστολή είχε κληθεί και ο Φελίπε Πάρντο, ο οποίος είχε σκοράρει κιόλας σε ένα παιχνίδι από τα δύο που είχαν δώσει οι Λατινοαμερικανοί.

Μπορεί ο Πάρντο να είχε κληθεί τότε, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και τώρα, καθώς απουσιάζει από τις κλήσεις του Χοσέ Πέκερμαν για τις φιλικές αναμετρήσεις με Γαλλία και Αυστραλία, που θα γίνουν στην Ευρώπη στις 23 και τις 27 Μαρτίου αντίστοιχα.

Φαίνεται λοιπόν πως η κατάσταση για τον Πάρντο να βρεθεί στο επερχόμενο Μουντιάλ με την Εθνική του ομάδα δεν είναι τόσο θετική, με την ιστοσελίδα as.com να γράφει, όμως πως πολλά μπορούν να αλλάξουν.

«Ο ακραίος δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο που βρισκόταν πέρυσι με τον Ολυμπιακό, αλλά εξακολουθεί να είναι σημαντικός για τους Έλληνες. Στο 2018 έχει αγωνιστεί σε οκτώ παιχνίδια για το πρωτάθλημα, χωρίς να έχει σκοράρει, ενώ στα τέσσερα από αυτά ήταν αλλαγή. Με την ομάδα του Πέκερμαν έχει τρία παιχνίδια, ένα για τα προκριματικά και εκείνα με τη Νότια Κορέα και την Κίνα. Με την απουσία του Χουάν Γκιγιέρμο Κουαδράδο λόγω τραυματισμού, όμως, αυτός ο παίκτης μπορεί να κληθεί ξανά».