Μόνο με επικοινωνιακά τρικ, ανόητους σχολιασμούς και γελοία επιχειρήματα δεν γίνεται να γλιτώσει ο ΠΑΟΚ την τιμωρία για την ματαίωση του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Η Ελλάδα έγινε διεθνώς ρεζίλι και όπως φαίνεται από την συνέντευξη του Μάρκο Μάριν τους έχουν πάρει χαμπάρι και στην Γερμανία.
Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού εξήγησε τι συνέβη την Κυριακή και γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αντιδρούν με μίσος όταν βλέπουν τον Θρύλο να μπαίνει στην Τούμπα.
«Από την πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Εδώ είμαι ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Και νομίζω ότι αυτή την σεζόν παίζω ακόμα καλύτερα. Δυστυχώς κάναμε το πρωτάθλημα αμφίρροπο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανακάμψουμε», είπε μεταξύ άλλων ο Μάριν  σε γερμανική ιστοσελίδα για την παρουσία του στον Ολυμπιακό και ρωτήθηκε για την ματαίωση του αγώνα στην Τούμπα:
«Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας ήταν εκεί. Αλλά ένιωθες κάπως άβολα με την κατάσταση. Μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και βλέπεις τον κόσμο να φωνάζει και σκέφτεσαι ‘ωραία ατμόσφαιρα’, καθώς ανυπομονούσαμε να παίξουμε. Ωστόσο, αμέσως αισθάνεσαι το μίσος από μερικούς οπαδούς. Είμαστε η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα και δυστυχώς μερικοί δεν μπορούν να το αντέξουν».
Ο Μάριν ρωτήθηκε για τον συναισθηματισμό των Ελλήνων, όσον αφορά το ποδόσφαιρο και εξήγησε: «Σίγουρα υπάρχει πολύ πάθος. Γι’ αυτό και στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν επιτρέπεται να παραστούν φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας. Είναι κρίμα, αλλά καλύτερα έτσι γιατί κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί».
Ρωτήθηκε ο Γερμανός αν μια κλήση της Βέρντερ Βρέμης, στην οποία αναδείχθηκε, θα τον έκανε να αλλάξει ομάδα τον χειμώνα και απάντησε: «Ακόμα και να με ζητούσαν δεν θα ήθελα να αλλάξω ομάδα στα μέσα της χρονιάς. Είναι χαρούμενος εδώ και δεν θέλω να φύγω, όμως δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα στο μέλλον».
Ο Μάριν μίλησε για την συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα και πόσο υπέροχα αισθάνεται με τις καιρικές συνθήκες, καθώς συνήθως έχει ήλιο, ενώ μίλησε και για το πόσο έχει αλλάξει την ζωή του ο γιος του που είναι 6 μηνών.
Όσο για το αν ονειρεύεται την επιστροφή του στην Μπουντεσλίγκα, επισήμανε: «Πάντα με δελέαζε, αλλά πέρα από τις 4-5 πρώτες ομάδες που έχουν  ποιότητα , οι υπόλοιπες δεν είναι το ίδιο. Στον Ολυμπιακό ζούμε με μια ιδιαίτερη πίεση: Πρέπει πάντα να κατακτούμε το πρωτάθλημα».