Με αφαίρεση τριών βαθμών, δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ από την Πειθαρχική Επιτροπή  της Σούπερ Λίγκας, για τα αίσχη που έγιναν στην Τούμπα στον πρόσφατο αγώνα με τον Ολυμπιακό και τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία.
Οι γελοίοι ισχυρισμοί των ανθρώπων της ομάδας της Θεσσαλονίκης στην εκδίκαση της υπόθεσης δεν έπεισαν κανέναν, με την επιτροπή να μηδενίζει τον ΠΑΟΚ, να του αφαιρεί βαθμούς και να κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν όλες αυτές τις ημέρες να βγάλουν τρελή όλη την Ελλάδα, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να γελοιοποιηθούν στα μάτια των φιλάθλων. Οι Θεσσαλονικείς ήθελαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο, κατηγορώντας ακόμα και για θέατρο τον Καταλανό προπονητή, αλλά η αλήθεια έλαμψε, με την επιτροπή να δικαιώνει τους «ερυθρόλευκους» και να τιμωρεί την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.
Μια απόφαση, βέβαια, για την οποία οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα πρέπει να αισθάνονται ικανοποιημένοι, καθώς η ομάδα τους γλίτωσε την αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
Αναλυτικά: 

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση στο πλαίσιο των συναντήσεων της 23ης αγωνιστικής: 
Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ και Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ο οποίος είχε προαγραμματισθεί να διεξαχθεί την 25.02.2018, στην Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο «ΤΟΥΜΠΑΣ», στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής ημέρας των αγώνων του πρωταθλήματος «Super League Ελλάδα» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, δεν τελέστηκε από υπαιτιότητα της Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ. 

ΚΑΤΑΚΥΡΩΝΕΙ τον μη τελεσθέντα αγώνα με τέρματα 0-3 υπέρ της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, και τιμωρεί με αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου την εγκαλουμένη Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ . 

ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην Π.Α.Ε. ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ και πειθαρχική ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές».