Ο Οτζίτζα Οφόε, σήμερα έχει γενέθλια και κλείνει αισίως τα 29 του χρόνια. Ο ταλαντούχος παίκτης του Θρύλου που γεννήθηκε σαν σήμερα έδειξε πολύ καλά σημάδια στον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος και είναι βέβαιο πως στην καλή του μέρα μπορεί να αποτελέσει βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας επιθετικά.

Αφού σας πούμε ότι ο ίδιος ο Οφόε, μας είχε πει το καλοκαίρι στο Βέλγιο ότι η θέση που του αρέσει και του ταιριάζει είναι στο «8», ας δούμε σε ποιες θέσεις έχει αγωνιστεί στο παρελθόν.

Στην Κλαμπ Μπριζ, όπου έκανε 231 συμμετοχές, υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία για τις 86. Σε 61 απ’ αυτές, λοιπόν, αγωνίστηκε ως «οκτάρι», σε 16 ως «εξάρι», σε 7 ως «δεκάρι», ενώ έπαιξε και δύο παιχνίδια ως δεξί χαφ. Προφανώς αν υπήρχαν στοιχεία και για τις 231 συμμετοχές του με την Μπριζ αυτοί οι αριθμοί θα ήταν διαφορετικοί, αλλά αναλογικά μπορούμε να πάρουμε μια ιδέα.

Στη Λέγκια Βαρσοβίας έκανε 47 συμμετοχές και υπάρχουν στοιχεία για τις 40. Σε 30 απ’ αυτές, λοιπόν, έπαιξε ως «δεκάρι», ενώ είχε κι από 5 συμμετοχές ως «οκτάρι» και «εξάρι».
Στη Νόργουιτς έκανε 19 συμμετοχές και είχε 6 ως «δεκάρι», 5 ως «οκτάρι», 4 ως δεξί χαφ και άλλες 2 ως αριστερό χαφ! Με Αμβούργο, Άντερλεχτ, Ρόδεραμ οι συμμετοχές του ήταν ακόμα πιο λίγες (12 είχε με την ομάδα του γερμανικού βορρά), ενώ και τα στοιχεία για τις θέσεις που έπαιξε δεν είναι εξακριβωμένα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρουμε…
Ποιο είναι το συμπέρασμα; Βάσει αριθμών αυτό που φαίνεται είναι ότι ο Βέλγος είναι… οκταροδέκαρο! Επειδή, όμως, έχει κάνει συμμετοχές, τόσο ως εξάρι, όσο και στα πλάγια της μεσαίας γραμμής, εμείς θα λέγαμε ότι είναι παίκτης-ορχήστρα! Κι αν ο Ολυμπιακός δεν εμφάνιζε τόσα προβλήματα κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, ίσως κι αυτός να ήταν πολύ καλύτερος. Ακόμα κι έτσι, όμως, όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο μπορούν να καταλάβουν ότι είναι ένας παίκτης με ποιότητα που ξεχειλίζει…