Το πόσο σημαντική είναι αυτή η κούπα για τον Ολυμπιακό, το έχουμε αναλύσει εδώ και τόσες ημέρες, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να το λέει και μόνος του, μιλώντας στην κάμερα του επίσημου καναλιού των Πειραιωτών.

Για το πόσο λοιπόν το θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» ο Έλληνας γκαρντ υποστήριξε πως: «Ο Ολυμπιακός το θέλει πάρα πολύ ειδικά όσο καιρό είμαι εγώ στην ομάδα. Εξίμισι χρόνια δεν έχουμε κατακτήσει Κύπελλο Ελλάδας. Οσο καιρό είμαι εγώ στον Ολυμπιακό δεν έχω κερδίσει Κύπελλο και για μένα είναι ακόμα ένα μεγαλύτερο κίνητρο. Και όλοι εδώ πέρα το θέλουμε σαν τρελοί γιατί είναι ο πρώτος τίτλος για την ομάδα και θέλουμε να ξεκινήσουμε με τους τρεις στόχους που έχουμε, δηλαδή πρωτάθλημα Ευρωλίγκα και Κύπελλο και να πάρουμε τον πρώτο στόχο».

Σχετικά με το που θα κριθεί η αναμέτρηση, ο Μάντζαρης είπε: «Πιστεύω ότι καθαρά θα κριθεί στον έλεγχο του ρυθμού και περιορίσουμε την άμυνα στο επιθετικό τους ταλέντο, θα είναι το ματς καθαρά στα χέρια μας. Το έχουμε ξαναπεί δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ αλλά αν εμείς είμαστε καλά 40 λεπτά και είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Όχι την ΑΕΚ αλλά οποιονδήποτε στην Ευρωλίγκα. Αύριο λοιπόν το παιχνίδι εξαρτάται από εμάς. Εάν εμείς είμαστε καλά,έχουμε μεγάλη τύχη για να κατακτήσουμε το τρόπαιο».

Μάλιστα δεν ξέχασε και το γεγονός πως θα υπάρχουν-λογικά- μόνο μαθητές στα «2 Αοράκια» με τον Έλληνα γκαρντ να τονίζει πως: «Είναι μία διαφορετική εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα μας αρέσει να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο και να μας πορώνει. Είναι μία διαφορετική εμπειρία και δυστυχώς έτσι όπως έχει γινει ο αθλητισμός και τα γήπεδα, δεν μπορούν να έρθουν μικρά παιδιά με τους γονείς τους σε τέτοια ματς γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επεισοδίων. Τώρα έχουν την ευκαιρία να έρθουν τα παιδιά και να μας παρακολουθήσουν. Ισα ίσα που αυτά τα παιδιά μπορεί στο μέλλον να είναι ο κόσμος του Ολυμπιακού. Γιατί όχι…».
πηγή: gavros.gr