Ο Αλμπέρτο Μποτία ξέσπασε μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ. Ο Ισπανός στόπερ δήλωσε ότι τού έγινε ξεκάθαρο φάουλ στο γκολ του Γιακουμάκη, αλλά και πέναλτι στο 18ο λεπτό του ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 1-2 από την ΑΕΚ στο Φάληρο και ο Αλμπέρτο Μποτία ξέσπασε μετά το ματς. Ο Ισπανός κεντρικός του Ολυμπιακού ανέφερε μετά τον αγώνα: "Είδα ένα ξακάθαρο φάουλ, με έσπρωξε από πίσω, μετά προσποείται ότι πέφτει στο πάτωμα (σ. ο Γιακουμάκης). Μετά κερδίζει θέση για να βάλει το γκολ. Απορώ πώς δεν το είδε ο διαιτητής και έδωσε στην ΑΕΚ τους τρεις βαθμούς. Στο πρώτο μέρος μου έγινε ξεκάθαρο πέναλτι το οποίο επίσης δεν είδε ο διαιτητής.
Μου έκανε εντύπωση ότι ο διαιτητής παραδέχτηκε τα λάθη του μετά το τέλος του αγώνα. Δεν αλλάζει κάτι. Έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μου έχουν μεταφέρει ότι ο διαιτητής παραδέχτηκε τα λάθη του. Ήμουν άσχημα ψυχολογικά, είχα νεύρα και στεναχώρια. Ήταν πολύ άσχημο αυτό που συνέβη. Όταν η ήττα συνοδεύεται από αποφάσεις του διαιτητή, τότε τα νεύρα και η απογοήτευση γίνεται μεγαλύτερη.
Σήμερα το παιχνίδι δεν ήταν καλό για εμάς. Καμία δεν έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Έγινε παιχνίδι κέντρου. Σαν εικόνα,. όπως και στο ματς Κυπέλλου, δεν έχω πολλά να πω. Το αποτέλεσμα είναι πολύ άσχημο, αλλά δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε.

Δεχτήκαμε γκολ από ένα κόρνερ, όπως κι εμείς από κόρνερ σκοράραμε. Το πιο δίκαιο αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία".