Στον τραυματισμό που υπέστη στο γήπεδο της Τούμπας, πριν την έναρξη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, αναφέρθηκε ο Οσκαρ Γκαρθία, με ανάρτησή του στα social media.
Συγκεκριμένα, ο Καταλανός προπονητής, τόνισε ότι θέλει να ξεχάσει όσα συνέβησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι τέτοιες ενέργειες βλάπτουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Επίσης, ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως υπάρχει κάποιος που χάρηκε με το εν λόγωπεριστατικό, ενώ επισήμανε ότι ούτε ο ίδιος θα είναι χαρούμενος με την τιμωρία που επιβληθεί στον ΠΑΟΚ, όποια και αν είναι αυτή.
Κλείνοντας, ο προπονητής του Θρύλου σημείωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η βελτίωση της ομάδας και το πως θα αποδίδει καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. 
Αναλυτικά η δήλωση του Γκαρθία:
«Μετά το δυσάρεστο περιστατικό της Κυριακής παίρνω την ευκαιρία μέσω αυτής της σελίδας για να πω ότι προσωπικά δεν πρόκειται να είμαι ευτυχισμένος ανεξάρτητα ποια θα είναι η τιμωρία, ούτε πιστεύω ότι κανείς χάρηκε που με χτύπησε το αντικείμενο στο πρόσωπο. Μακάρι να μην είχε συμβεί γιατί σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν κερδίζει, κατά τη γνώμη μου, όλοι βγαίνουμε χαμένοι, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός, το ελληνικό ποδόσφαιρο ή όλοι εμείς που αγαπάμε αυτό το άθλημα ως ένα άθλημα που απολαμβάνουμε και κάνει τον κόσμο να το απολαμβάνει. Θέλω να αναφερθώ σε αυτό γιατί για μένα είναι ένα γεγονός που θέλω να ξεχάσω το συντομότερο δυνατόν και απλά να επικεντρωθώ και να μιλάω για αυτό που πραγματικά μου αρέσει, αυτό που συμβαίνει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, προσπαθώντας να συνεχίσω να αναπτύσσεται η ομάδα μου και προσπαθώντας να παίζει καλύτερα κάθε μέρα.
Οσκαρ Γκαρθία».